5x gezondere tussendoortjes voor in december

December! Dat betekent veel gezelligheid, maar soms ook wat stress. Om te bedenken wat voor lekkers je op tafel gaat zetten. Dit geldt voor het diner, maar ook zeker voor tussendoortjes. We hebben hieronder een aantal van onze recepten op een rijtje gezet, die je ook tijdens sinterklaasavond of kerst super goed samen kunt maken. En ze zijn ook nog eens gezond(er)! 

1. Sint & Santa's energy bars

Wij hebben gehoord dat dit het favoriete tussendoortje van de Sint en de Kerstman is. Zelfgemaakte mueslirepen, maar dan zónder onnodige suikers. Een keer wat anders proberen? Gebruik eens cranberries, dadels, citroenrasp, pure chocola of gedroogd fruit. Ook super lekker! Zo maak je ze.

2. Gezondere ontbijtkoek

Deze ontbijtkoek is echt niet alleen lekker en handig als…ontbijt. Het kan ook prima als gezond(er) tussendoortje, die zeker in de smaak valt. Het leuke is dat je er zelf allerlei varianten op kunt maken. Voeg bijvoorbeeld lekkere noten of dadels toe en smullen maar.

Wat als kinderen uit vaker uit zichzelf gezonde keuzes maken? FitGaaf! helpt bij gezond opgroeien met minder strijd, meer plezier en resultaat. Door gezonde keuzes leuk te maken en te belonen! 

3. Bananenbrood

Niet zo’n fan van ontbijtkoek? Probeer dan eens dit lekkere bananenbrood. Leuk om samen met de kinderen te maken, als de rest bezig is met de voorbereidingen van het kerstdiner bijvoorbeeld. Mocht er iets overblijven… het kan ook prima bij het kerstdiner trouwens.

4. Dipplankje met hummus

Met hummus kun je alle kanten op. Maak er een lekker dipplankje van met bijvoorbeeld tomaat, komkommer of paprika. De hummus is dan de gezonde dip! Benieuwd hoe je dit snel en makkelijk maakt? Ons favoriete recept vind je hier.

5. Warm winters wonderdrankje

Naast hapjes is het ook leuk om een speciaal drankje aan te kunnen bieden. Vooral als het buiten koud is en je met z’n allen binnen zit, kan dit warme drankje niet ontbreken. Geen gewoon kopje thee maar net even iets meer dan dat.

Zo, wij hebben er al trek van gekregen. Ga samen met je papa of mama de keuken in en laat je familie zien wat voor heerlijke dingetjes jullie samen hebben gemaakt. Waar ga jij mee beginnen? En laat jullie gave creaties vooral op onze facebook, instagram of twitter zien: #fitgaaf! 🙂

Geschreven en verzameld door:
Sharon Uitendaal // blogster en ‘fitgave’ muzikant! // Bekijk en beluister haar FitGaaf!-song! 

Wij maken dagelijks gezond eten, drinken en bewegen een beetje leuker. Voor kinderen. En voor ouders, verzorgers, opa’s of oma’s. Want als iets leuker is, gaat het vaak makkelijker. Bijna vanzelf! Gezond opgroeien, met minder strijd, meer plezier en resultaat. Doordat kinderen uit zichzelf dagelijks vaker gezonde keuzes maken. Door die keuzes leuk te maken en te belonen! 

Benieuwd hoe we dat doen? Neem dan alvast eens een kijkje bij deze gratis ‘fitgave’ tools:

Volg je ons al op social media?

Beter kennismaken? Dat kan! Met onze gratis online cursus of de FitGaaf!-probeer-kleurplaat!
Maak hieronder je keuze. Dan blijf je als bonus op de hoogte van blogs, verhalen en ontwikkelingen 🙂

Spread the word. Share this post!