FitGaaf! voor professionals gezond opgroeien

...samen met kind, ouder en omgeving werkend aan een gezondere leefstijl!

Gelukkig zijn er verschillende bevlogen professionals, zorg-en hulpverleners die kinderen ondersteunen bij gezond opgroeien!
De weg naar dagelijks gezonder leven gaat vaak met ups en downs..hoe blijven kind en ouders betrokken bij interventie? Hoe blijf je in dialoog?
Het waardevolle praten en luisteren tijdens consult. Uiteindelijk wil je dat dat bijdraagt aan structureel 'doen' op de belangrijkste plek van het kind: thuis!

Beginnen met structuur, inzicht en plezier 🙂

Bij FitGaaf! geloven we in structuur, inzicht en plezier bij gezond leven. Daarom hebben we een kalender met stickers ontworpen! Voor kinderen, ouders, opa's en oma's. Met stickers voor dagelijks gezond eten, drinken, bewegen en slapen.

Inzicht in vooruitgang / kapstok voor consulten

Inzicht in vooruitgang / kapstok voor consulten

Voor elke dagelijkse gezonde actie stickers plakken. Zo inzicht voor kind, ouder en zorgverlener in wat er al goed gaat..en wat misschien beter kan. Tevens een kapstok aan gezonde thema's voor contactmomenten.

Verlengstuk naar thuis / ouderparticipatie

Verlengstuk naar thuis / ouderparticipatie

Dagelijks geheugensteuntje voor gezond eten, drinken en bewegen op de belangrijkste plek van het kind. Verlengstuk naar thuis van bestaande gezonde interventies. En positieve ondersteuning van ouderbetrokkenheid.

Positieve bekrachtiging, positieve gezondheid

Positieve bekrachtiging, positieve gezondheid

Kinderen onder de twaalf jaar leren meer van positieve bekrachtiging dan van het straffen van ongewenst gedrag. Via het plakken van stickers voor elke gezonde actie, naar intrinsieke motivatie om dagelijks gezond te leven.

Partners & Erkenningen

FitGaaf! is te vinden in de interventiedatabase van het RIVM en erkend door de volgende instanties. Een uitgebreide theoretische onderbouwing van de FitGaaf!-methode en resultaten uit pilots vindt je hier!

De kalender met gezonde stickers als basis! In twee versies:

 

1. 'Kids vs Ouders'-kalender

Vier weken stickers plakken voor elke gezonde actie! Zo zien kind en ouder wat er elke dag minimaal voor een gezonde leefstijl nodig is, hoe goed dat nu al gaat en wat er misschien nog net beter kan..

Kind en ouder gaan vier weken stickers plakken voor elke gezonde dagelijkse actie. Zo krijgen zij, maar ook jij als zorgverlener, een eerste inzicht in wat er al goed gaat..en wat misschien beter kan. Het biedt daarnaast de eerste stappen naar gezonde structuur en routines
Maar de 'Kids vs Ouder'- kalender kan ook als basis dienen voor bewustwordingsprojecten rond gezonde leefstijl via basisscholen, kinderopvang of gezonde wijkinitiatieven
Via het plakken van stickers voor elke gezonde actie, naar intrinsieke motivatie om dagelijks gezond te leven.

Vanaf €6,- per stuk en tot 20 stuks makkelijk online te bestellen. Scroll naar beneden voor de verschillende opties!

 
 

2. FitGaaf! 12-weken kalender

Geschikt als positieve aanvulling bij bestaande begeleidingstrajecten rond gezond gewicht. Door diëtist, fysiotherapeut of praktijkondersteuner. Maar ook bij gecombineerde leefstijlinterventies of complexere trajecten. Een toegankelijk hulpmiddel dat aansluit op de belevingswereld van het kind en werkt op de belangrijkste plek van het kind: thuis. 

Helpt kinderen structuur aan te brengen in dagelijks leven, tijd te plannen voor gezonde activiteiten en geeft inzicht in prestaties.
Via het plakken van stickers voor elke gezonde actie, naar intrinsieke motivatie om dagelijks gezond te leven.
Dagelijks geheugensteuntje op de belangrijkste plek van het kind. En een "kapstok" voor besproken thema's tijdens consulten

Vanaf €10,- per stuk en tot 20 stuks makkelijk direct te bestellen! Scroll naar beneden en kies voor het PREMIUM-pakket.

 

Hoe werkt het?

In de basis kun je de FitGaaf!-kalender en stickers inzetten zoals hieronder stap-voor-stap is uitgelegd. Maar je kunt er ook je eigen draai aan geven!

Bij het eerste contactmoment deel je de FitGaaf!-kalender en stickers aan je jonge client (of groep met jonge clienten/kids) uit. Op de kalender staat een korte uitleg. In onze handboeken vind je meer info, tips en onderbouwing.
Het kind neemt de kalender en stickers mee naar huis. Daar plakt hij of zij een sticker voor elke gezonde actie die dagelijks is voltooid. Het is natuurlijk extra leuk en leerzaam als een van de ouders daar actief bij helpt!
Bij het eerstvolgende contactmoment neemt je jonge client de kalender weer mee. De geplakte stickers geven een eerste inzicht in wat goed is gegaan en wat misschien beter kan! Dat kun je gebruiken als opening voor het contactmoment, bijvoorbeeld door stil te staan bij een stickertje dat niet zo goed is gegaan
De FitGaaf!-kalender en stickers vormen een "kapstok" voor te bespreken thema's tijdens consulten. Wanneer je het contactmoment op een leuke en leerzame manier wilt openen, kun je samen met je jonge clientje naar www.fitgaaf.nl gaan. Bij het kopje 'hulp & inspiratie' vinden jullie een pagina waar alle gezonde stickers op een grappige, eenvoudige manier zijn uitgelegd. Vervolgens kun je zelf als zorgverlener dit thema verder uitdiepen tijdens het contactmoment

Leuk? Scroll naar beneden voor meer informatie over de 2 versies van de FitGaaf!-kalender!

 

Bestellen

Tot 20 stuks kun je de FitGaaf!-kalender met stickers eenvoudig online bestellen. In drie verschillende pakketten...passend bij je eigen plannen en budget! De getoonde per-stuk-prijzen zijn inclusief 21% btw en gelden bij bestellingen van 20 stuks. Bij bestellingen vanaf €15,00 is verzending gratis (normaal €3,95).

€6,-per stuk/per kind
€6,-per stuk/per kind
Kids-vs-ouders-pakket-START
 • FITGAAF START
 • 4-weken 'Kids vs Ouder-kalender'
 • Stickerboekje met 9 soorten stickers
 • Korte uitleg en opdrachten op kalender

€7,-per stuk/per kind
€7,-per stuk/per kind
Kids-vs-ouders-pakket-GAAF-methandboek
 • FITGAAF PRO
 • 4-weken 'Kids vs Ouder-kalender
 • Stickerboekje met 9 soorten stickers
 • Korte uitleg en opdrachten op kalender
 • Uitgebreide handleiding (pdf) met uitleg en tips voor zorgverlener

€10,-per stuk/per kind
€10,-per stuk/per kind
12-weken-PREMIUM-met-stickerboekje-2017-03
 • FITGAAF PREMIUM
 • 12-weken kalender
 • Stickerboekje met 9 soorten stickers
 • Gaaf werkboekje voor kids met uitleg en meer opdrachten
 • Uitgebreide handleiding (pdf) met uitleg en tips voor zorgverlener
 • Reminder-en-berichtjes voor kind en ouder

 
 

Testimonial: Een blije gezinscoach 🙂

 
 

Onderbouwing

 
 

Speerpunten zijn 'spelenderwijs' en 'eenvoud'. Tegelijk zorgt onderbouwing uit o.a. psychologie ervoor dat FitGaaf! op verantwoorde wijze bijdraagt aan gezond leven en gedrag van kinderen. 

In de kern wordt, via het plakken van stickers voor elke gezonde actie, gewenst gedrag positief bekrachtigd en ouderbetrokkenheid positief gestimuleerd. Via samenwerking met o.a. de Hanze Hogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen wordt deze onderbouwing continu bewaakt en waar nodig aangescherpt.

De gezonde stickers zijn daarnaast allen gebaseerd op algemeen geldende normen in Nederland, zoals de fitnorm en beweegnorm van het Kenniscentrum Sport en voedingsrichtlijnen van het Voedingscentrum.

Uitgebreide theoretische onderbouwing van de FitGaaf!-methode en resultaten uit pilots vindt je hier!

 

 

 

Bel ons vooral bij vragen: 050-8500691

Mailen mag natuurlijk ook: info@fitgaaf.nl

Eerst proberen? Dat kan met de gratis-FitGaaf!-probeer-kleurplaat 🙂

Vraag 'm hieronder aan. Blijf je meteen op de hoogte van 'fitgave' ontwikkelingen 🙂