Zelf hummus maken!

Bij FitGaaf! zijn we fan van hummus. Het leuke aan hummus is dat je er zoveel kanten mee op kan. Het kan als gezonde dip, maar ook als broodbeleg bij het ontbijt…of bij de LUNCH! Ook qua smaken kan er van alles! Hou je meer van zoet dan kun je bijvoorbeeld kokos of appel of zoete aardappel toevoegen. Fris? Ga dan voor sinaasappel , yoghurt of bieslook. Speciaal voor de Nationale Groente & Fruitdag (#NGFdag) vind je hieronder Koen’s favoriete recept om zelf je eigen hummus te maken!

Benodigdheden:

  • 1 blik uitgelekte kikkererwten (400gr.). Je kunt ook zelf kikkererwten koken of een nachtje laten wellen in de koelkast.
  • 2 teentjes knoflook (lekker!)
  • Een handje vol zongedroogde tomaten
  • Een paar (+- 10) stengels basilicum (het liefst vers dus)
  • Sap van één citroen
  • Wat paprikapoeder naar smaak

Hoe maken we de hummus?

Nou dat is het mooie! Het is namelijk super makkelijk.

  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of blender. Of gebruik een staafmixer!
  2. Pureren maar en.. klaar!
  3. Check de structuur even. Vind je het iets te droog? Dan kun je altijd nog iets olie, yoghurt, water of sap bij doen van bijvoorbeeld een sinaasappel.

Eet/smeer/dip smakelijk!

Gezonde groet!

Koen van Dijk / Diëtist Team FitGaaf!

De Nationale Groente- en Fruitdag!

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) heeft 14 oktober uitgeroepen tot de Nationale Groente- en Fruitdag. Tijdens de Dutch Food Week (DFW), hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan. Het thema van deze eerste editie is ‘Groentefruitrijke lunch’.

Lees hier meer over de Nationale Groente- en Fruitdag.

Nog meer kleur, nog meer 'fitgave' recepten rond groente en fruit!

Wat als kinderen uit vaker uit zichzelf gezonde keuzes maken? Het FitGaaf!-team helpt bij gezond opgroeien met minder strijd, meer plezier en resultaat. Door gezonde keuzes leuk te maken en te belonen!