Inzet van FitGaaf! in de praktijk: bij preventie en zorg

Hieronder hebben we een paar gave praktijkvoorbeelden op rij gezet. Dat varieert van Gezonde School-projecten tot inzet van onze kalender met gezonde stickers in een Gecombineerde Leefstijlinterventie.

Ondersteun jij kinderen en ouders ook bij gezond opgroeien en opvoeden? In onze webshop kun je de verschillende versies van de FitGaaf!-kalender eenvoudig bestellen. Maar je mag ook vrijblijvend een proefpakket aanvragen. Op basis van je plannen stellen we een passend proefpakket voor je samen. Je mag ons natuurlijk ook bellen of mailen: 0591-547902 / info@fitgaaf.nl

Namens Team FitGaaf!, een gezonde groet!

Tom Steffens // Initiator FitGaaf! // tomsteffens@fitgaaf.nl

Bij zorgverlening en ondersteuning rond gezond opgroeien en opvoeden

Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen in Utrecht Overvecht
In Utrecht Overvecht vormen de FitGaaf!-kalender en stickers de kern van een gemengde leefstijlinterventie voor kinderen. In dit lokale FitGaaf!-programma wordt samengewerkt door de JGZ, praktijkondersteuner GGZ, dietiste, kinderfysiotherapeut en het buurtteam Jeugd. Het doel: “van kinderen met een ongezond gewicht naar vitale kinderen die lekker in hun vel zitten”.

Voor de specifieke plek in het zorgdomein in Utrecht Overvecht, bekijk de verwijshulp van Gezonde Wijk Overvecht hier (pdf).

Kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut of coach
Bij 1-op-1 begeleiding door bijvoorbeeld kinderdiëtist, kinderfysio, leefstijl-of gezinscoach kan de FitGaaf!-kalender met stickers specifiek een waardevolle ondersteuning zijn wanneer je kinderen minder frequent kan zien in je praktijk. Omdat het betreffende kind bijvoorbeeld alleen een basisverzekering heeft en de financiële situatie van het gezin vraagt om het, over langere periode en in kortere contactmomenten, uitsmeren van de vergoede zorgverlening. Doordat de kinderen en ouders thuis stickers plakken voor elke gezonde actie, hou je zo via de kalender toch een vinger aan de pols.

Vanuit lokale GGD
GGD Gelderland-Zuid en GGD Hart voor Brabant gaven bijvoorbeeld een eigen draai aan een FitGaaf!-Gezonde School-project. En in Den Haag kregen kinderen tijdens de WIJS-lessen (onderdeel van de Haagse Aanpak Gezond Gewicht) onze kalenders en stickers mee! 

Bij preventie: Gezonde School-projecten

Speels en positief werken aan preventie en bewustwording rond gezond eten, drinken en bewegen! Met minimale belasting van de leerkrachten. Zo organiseerden we in het begin van 2018 in Hoogeveen op drie basisscholen van Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs Hoogeveen (PricoH) het FitGaaf!-project ‘Kids & Ouders’. Kijk hier terug hoe dat ging en lees een samenvatting van de belangrijkste bevindingen uit voor-en nametingen op zelfervaren fitheid, actieve deelname en evaluaties met deelnemende kinderen. Zo’n alles-uit-de-kast project organiseerden we in september 2018 ook op drie scholen in Groningen! Dat deden we in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen. Maar je mag er ook helemaal je eigen draai aan geven!

Meer voorbeelden van ‘fitgave’ Gezonde School-projecten kun je hier vinden!

Ook (Fit-)gave, gezonde dingen doen? Vraag een proefpakket-op-maat aan!

Lijkt het jou leuk om de gezonde FitGaaf!-materialen in te zetten? Dat kan bij 1-op-1 begeleiding of voor kleine en grote groepen. En je kunt dat samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Voor projecten met meerdere kinderen of groepen kun je een proefpakket-op-maat aanvragen. Bellen of mailen over de mogelijkheden vinden we ook leuk! Dat kan naar info@fitgaaf.nl of 0591-547902.

Liever direct bestellen? Dat kan in onze fitgave webshop. 

Eerst beter kennismaken? Dat kan met onze gratis online cursus of een gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat kado! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update.