Zelf bananenbrood maken!

Bananenbrood is hip! Als je het proeft weet je waarom. En het is supermakkelijk om een paar dagen mee te nemen naar school. Of als gezond tussendoortje, met een klodder kokosyoghurt. 

Mijn favoriete recept vind je hieronder. Met havermout, wat het extra voedzaam maakt!

Benodigdheden:

  • 3 bananen (liefst mooi rijp)
  • 3 eieren
  • 150 gr havermout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 gram rozijnen
  • snufje zout (kun je ook weglaten)

Eventuele toevoegingen:

  • Handje noten (walnoten of cashewnoten zijn top!)
  • Handje blauwe bessen
  • Scheutje honing

Zo maak je het!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden*.
  2. Vet het bakblik in met bakboter of olie.
  3. Mix alle ingrediënten door elkaar, het liefst met een staafmixer of in de blender zodat de havermoutvlokken mooi klein worden. Handig is om de rozijnen (en eventuele noten en bessen) op het laatst door het beslag te mengen met een spatel of garde.
  4. Doe het beslag in het bakblik en bak het bananen brood in 45 minuten gaar.
  5. Check regelmatig door het raampje of de bovenkant mooi bruin begint te worden
  6. Bij twijfel of het beslag gaar is, kun je met een lange sate-prikker in het brood prikken. Wanneer er geen beslag aan de prikker blijft kleven, wanneer je deze eruit trekt, is het goed!

*(let op! Het aantal graden is een richtlijn: de ene oven is wat krachtiger en heter dan een ander. Kijk de eerste keer wat vaker door het glas van de oven)

Aanvullende serveertip! Een gezonde toevoeging is een klodder kokos-yoghurt. Zo lijkt het net alsof je een plakje cake met slagroom op je bordje hebt liggen.

Bij bananenbrood valt daarnaast super veel te variëren. Je kunt van alles toevoegen of vervangen. Voeg bijvoorbeeld kokos rasp of pure chocolade toe. Ook kun je noten vervangen door stukjes dadel of rozijnen.

Smullen maar!

Koen // Diëtist Team FitGaaf! 

gezond bananenbrood

Dit soort 'fitgave' tips en meer!

In mijn gratis gezonde online cursus: de 21-dagen Fitgaafchallenge! Heb je die al gezien?