Subsidiemogelijkheden voor de inzet van FitGaaf!

Ondersteuningsaanbod Gezonde School // Jong Leren Eten // Via gemeentes

1. Ondersteuningsaanbod Gezonde School

€3.000,- per school, voor o.a. inzet van erkende Gezonde School-activiteiten (zoals FitGaaf!)

Binnen het ondersteuningsaanbod Gezonde School zijn in vorige jaren verschillende FitGaaf!-projecten op scholen mogelijk gemaakt.

Scholen die het ondersteuningsaanbod voor dit schooljaar (2023-2024) hebben aangevraagd en toegekend hebben gekregen, kunnen nog tot eind juni 2023 erkende Gezonde School-activiteiten (zoals FitGaaf!) inzetten. Bel of mail ons voor vrijblijvend overleg over de mogelijkheden: 0591-547902 / info@fitgaaf.nl

Voor volgend schooljaar gebruik maken van het ondersteuningsaanbod? Van maandag 4 maart tot en met maandag 15 april 2024 kunnen scholen via Mijngezondeschool.nl een aanvraag voor deze regeling indienen.

Er is o.a. een geldbedrag van €3.000,- te krijgen, dat o.a. gebruikt kan worden voor:

Daarnaast is ondersteuning mogelijk,  bestaande uit:

  • scholingsaanbod voor de interne Gezonde School-coördinator;
  • gemiddeld 10 uur advies en ondersteuning van een Gezonde School-adviseur van de GGDGemeentelijke gezondheidsdienst

Zie voor de complete informatie: https://www.gezondeschool.nl/advies-en-ondersteuning/ondersteuningsaanbod

Een aanvraag kan van maandag 4 maart 2024 t/m maandag 15 april 2024 ingediend worden.  Mail of bel ons gerust voor vrijblijvend overleg: 0591-547902 / info@fitgaaf.nl

2. 'Jong Leren Eten' subsidie voor scholen en kinderopvang!

Tot €2.000,- per schoollocatie (en €500,- per kinderopvanglocatie) beschikbaar

Daar passen onder andere twee varianten van een FitGaaf!-project in 🙂

Er is weer een nieuwe subsidieronde Jong Leren Eten gestart! Met als motto’ Lekker naar Buiten’! Om zoveel mogelijk kinderen en jongeren structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten rond voedsel/voeding. Met als uiteindelijk doel dat zij leren om gezonde en duurzame keuzes maken. Er is voor schooljaar 2024-2025 per school een subsidie van maximaal €2.000,- beschikbaar.  Daar passen twee varianten van een FitGaaf!-project binnen. We zetten het proces en de mogelijkheden hieronder op een rijtje voor (speciaal) basisonderwijs.

Het aanvragen voor Kinderopvang (KO) gaat iets anders, volg daarvoor deze link.

Om in aanmerking te kunnen komen voor deze subsidie is het van belang om op tijd (deadline maandag 15 april) je school en jullie belangstelling voor de subsidieregeling te registreren via mijngezondeschool.nl. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Het is daarbij handig om alvast de gegevens van je school bij de hand te hebben, zoals het brin-nummer (makkelijk te google'n via zoekopdracht 'brin-nummer en naam van jullie school'). Na bevestiging van die account-registratie kun je op het portal van mijngezondeschool.nl  je belangstelling voor de subsidieregeling 'Jong Leren Eten' aangeven door het beantwoorden van een paar korte vragen.

Belangstelling registreren kan t/m 15 april 2024! Zo gepiept, maar mail of bel ons gerust voor wat hulp of voor vrijblijvend overleg: 0591-547902 / info@fitgaaf.nl

Na de registratie van belangstelling zal de toewijzingsprocedure plaatsvinden. Medio mei 2023 ontvangen scholen een besluit over de toekenning. Scholen die de meeste kans maken zijn o.a. scholen voor speciaal onderwijs.

Als jullie school de subsidie toegekend krijgen, krijg je daarover een mail met instructies. Daarin staat ongeveer het volgende: Stap 1 "Log in bij www.mijngezondeschool.nl en kies voor het tabje "Jong Leren Eten!" in het uitrolvenster. Klik op de knop "start aanvraag". Stap 2 "Kies de activiteit(en) waarvoor de school de subsidie wil gebruiken, voor moestuinieren / koken / gastles of workshop. Dit bepaalt de hoogte van het subsidiebedrag. Nadat dit is ingediend staat de keuze als pdf-bestand in het dashboard van de school. Het is slechts eenmalig mogelijk een keuze te maken. Daarom is het belangrijk vooraf te weten met welke klassen welke activiteiten worden gedaan. Eenmaal ingediende activiteiten zijn niet meer te wijzigen." Je geeft dus aan welke activiteiten je graag per klas wil gaan doen. Daar is een activiteiten matrix voor gemaakt. Scroll naar beneden op deze pagina voor onze versie van die matrix, waarin we aangegeven waar en hoe een FitGaaf!-project past: onder koken en onder gastles. FitGaaf! voldoet daarbij aan de gestelde voorwaarden: we zijn een erkende Gezonde School-activiteit, o.a. op het vereiste thema voeding.  Een leuk onderwerp voor in het komende teamoverleg: welke gezonde activiteiten willen jullie per klas gaan doen?!

FitGaaf!-wegwijzer activiteiten-matrix Jong Leren Eten

(paar keer inzoomen om het goed te kunnen lezen) 🙂

FitGaaf! is erkend door:

De aangevraagde activiteit(en) moeten uiterlijk op 30 juni 2025 uitgevoerd en verantwoord zijn. Als school moet je daarbij zelf de kosten voorschieten. Facturen en bonnetjes moet je daarbij goed bewaren. Ook wat betreft wijze van betaling staan we bij FitGaaf! altijd open voor overleg.

In elke fase denken we graag met jullie mee.  Mail of bel ons gerust: 0591-547902 / info@fitgaaf.nl

Je mag ook eerst vrijblijvend een proefpakket van ons lesmateriaal aanvragen.

Uitgebreide informatie over Jong Leren Eten en deze subsidieaanvraag kun je vinden via de site van Jong Leren Eten. 

Namens Team FitGaaf!, een gezonde groet!

Tom Steffens // Initiator FitGaaf! // tomsteffens@fitgaaf.nl

Meer over onze 'fitgave' Gezonde School-projecten

Liever eerst beter kennismaken? Dat kan met onze gratis online cursus of een gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update.