Fitgave toer door Gemeente Molenlanden

We mochten begin deze week een gave toer maken. Een ‘tour du moulin’… 🙂

Oftewel… een toer door Gemeente Molenlanden.

Verdeeld over 8 basisscholen, doen 16 klassen de komende 3 weken mee aan de FitGaaf!-challenge. Dat zijn ruim 350 kinderen en hun ouders die stickers gaan plakken voor uitgevoerde gezonde acties!

Geïnitieerd en mogelijk gemaakt door GGD Zuid Holland Zuid en Gemeente Molenlanden.

En ze hadden ons daarbij gevraagd om het uitleggen en uitdelen van de FitGaaf!-materialen te verzorgen. Dat doen we met alle plezier!

En dus trok Tom naar deze prachtige gemeente met zijn vele molens. Om in twee dagen op bezoek te gaan in 16 klassen. Wat een enthousiasme bij de kids! En de juffen en meesters. Zo leuk!

Over drie weken zijn we weer terug in de klassen, voor de afsluitende gastlessen. Dan mogen de kinderen laten zien hoe goed ze, samen met een volwassene thuis, bezig zijn geweest met de gezonde stickerposter! Nu al zin in.

Ook (Fit-)gave, gezonde projecten of begeleiding organiseren? Vraag een proefpakket-op-maat aan!

Lijkt het jou leuk om de gezonde FitGaaf!-materialen in te zetten? Dat kan bij 1-op-1 begeleiding of voor kleine en grote groepen. En je kunt dat samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Hieronder kun je een gratis proefpakket aanvragen. Bellen of mailen over de mogelijkheden vinden we ook leuk! Dat kan naar info@fitgaaf.nl of 0591-547902.

Liever direct bestellen? Dat kan in onze fitgave webshop. 

Bij preventie: Gezonde School-projecten

Bij zorgverlening en ondersteuning rond gezond opgroeien en opvoeden

Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen in Utrecht Overvecht
In Utrecht Overvecht vormen de FitGaaf!-kalender en stickers de kern van een gemengde leefstijlinterventie voor kinderen. In dit lokale FitGaaf!-programma wordt samengewerkt door de JGZ, praktijkondersteuner GGZ, dietiste, kinderfysiotherapeut en het buurtteam Jeugd. Het doel: “van kinderen met een ongezond gewicht naar vitale kinderen die lekker in hun vel zitten”.

Voor de specifieke plek in het zorgdomein in Utrecht Overvecht, bekijk de verwijshulp van Gezonde Wijk Overvecht hier (pdf).

Kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut of coach
Bij 1-op-1 begeleiding door bijvoorbeeld kinderdiëtist, kinderfysio, leefstijl-of gezinscoach kan de FitGaaf!-kalender met stickers specifiek een waardevolle ondersteuning zijn wanneer je kinderen minder frequent kan zien in je praktijk. Omdat het betreffende kind bijvoorbeeld alleen een basisverzekering heeft en de financiële situatie van het gezin vraagt om het, over langere periode en in kortere contactmomenten, uitsmeren van de vergoede zorgverlening. Doordat de kinderen en ouders thuis stickers plakken voor elke gezonde actie, hou je zo via de kalender toch een vinger aan de pols.

Eerst wat beter kennismaken? Dat kan met Koen’s gratis online FitGaaf!-Challenge of de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update.

Spread the word. Share this post!