5x Gezond trakteren. Simpel en leuk!

Gezond trakteren? Tuurlijk! Bij FitGaaf! laten we graag zien dat gezonde keuzes ook gewoon superleuk en lekker kunnen zijn. En dat kan natuurlijk ook in de vorm van grappige, gezonde traktaties. Hieronder hebben wij onze favoriete 5 gave gezonde traktaties op een rij gezet! Supersimpel en leuk om samen te maken! En om uit te delen natuurlijk!

1. Dolfijntjes met rozijntjes

Benodigdheden voor 1 traktatie:
– 1 banaan
– doosje rozijntjes
– touwtje of inpaklint
– eventueel gekleurd papier voor een kaartje met tekst 

Deze dolfijnen zijn toch super leuk? Bijvoorbeeld om te trakteren wanneer je kind naar de basisschool gaat en op de crèche trakteert om afscheid te nemen. Met een mesje snijd je eerst het uiteinde van de banaan in de lengte door. Je kunt de mondhoeken voorzichtig doortrekken zonder de banaan te beschadigen. Met een stift kun je oogjes maken. Als rugzakje knoop je een doosje rozijntjes op de rug van de dolfijn-banaan, met een touwtje of inpaklint. Eventueel kun je er een kaartje bij maken. Bijvoorbeeld met deze tekst: “Ik ga naar het schoolplein. Met jullie vond ik het DOLFIJN”. 🙂

gezond trakteren

Meer plezier (en minder strijd) bij gezond eten, drinken, bewegen en slapen. Daar helpt het FitGaaf!-team graag bij. Door gezonde keuzes leuk te maken en te belonen! 

gezond trakteren

2. De race auto

Benodigdheden voor 1 traktatie:
– 1 Banaan

– Druif of snoeptomaatje
– 4 Plakjes komkommer
– 3 Cocktailprikkers

De race auto is super makkelijk om te maken. Steek twee cocktailprikkers door de banaan op de plekken waar de wielen komen. Hier prik je aan beide kanten een plakje komkommer op als wielen. Voor het hoofd van de coureur kun je een druif of snoeptomaatje gebruiken. Ook deze maak je vast d.m.v. een cocktailprikker.

3. Druiven-aardbei-rupsjes

Benodigdheden voor 1 traktatie:
– 1 aardbei
– 4 druiven
– lange sateprikker
– muisjes

Ook deze gezonde druif-aardbei-rupsjes zijn supersimpel te maken! Snij druiven door de helft (want zo zijn ze veiliger om te eten door jongere kinderen!) en doe ze op een lange sateprikker. Maak van een aardbei een hoofdje en gebruik anijsmuisjes als oogjes.

gezond trakteren

Meer gezonde inspiratie op jullie school of kinderdagverblijf? Initieer een gezond FitGaaf!-project of -gastles. Passend binnen laagdrempelige subsidies. 

4. De piraat

Benodigdheden voor 1 traktatie:
– 1 Banaan
– 1 Servet
– Stift

Om de piraat te maken, vouw je een servet door de helft en bind je deze aan de achterkant vast. Met een stift teken je vervolgens het gezicht en de baard.

5. Watermeloen-pizza

Benodigdheden voor 1 traktatie:
– Watermeloen
– Yoghurt (of soya-yoghurt in het geval van lactose-intolerantie of allergie)
– aardbei
– banaan
– bosbessen
– kokosschaafsel. 

Deze watermeloen pizza is super voor op feestjes! Maar ook als gezonde traktatie op school of crèche, om daar ter plekke op te smikkelen. De watermeloen is de pizza bodem en de yoghurt de “saus”. Net als echte pizza’s kun je daar bovenop met van alles variëren! Check deze gave (gast-)blog voor een uitgebreid recept. 

gezond trakteren

En, welke traktatie ga jij maken? Ga met die banaan en plaats een fotootje van jouw mooiste creatie met #fitgaaf en #gezondtrakteren op onze facebook, instagram of twitter!

Geschreven en verzameld door:  Sharon Uitendaal // blogster en ‘fitgave’ muzikant! // Kijk ook op haar eigen blog: www.youngcoach.nl

Bij FitGaaf! helpen we graag om dagelijks gezond eten, drinken en bewegen een beetje leuker te maken. Voor kinderen. En voor ouders, verzorgers, opa’s of oma’s. Want als iets leuker is, gaat het vaak makkelijker. Bijna vanzelf! Gezond opgroeien, met minder strijd, meer plezier en resultaat. Doordat kinderen uit zichzelf dagelijks vaker gezonde keuzes maken. Door die keuzes leuk te maken en te belonen! 

De FitGaaf!-methode is erkend door:

Met de FitGaaf!-methode aan de slag? Je kunt op 3 manieren starten!

 

gezondbelonen gezond kind kleurplaat

Gratis

 • GEZONDE-WEEK-KLEURPLAAT
 • LEUK VOOR KIDS TUSSEN 4-8 JAAR
 • 1 week stickers inkleuren
 • Ruimte om aangepaste afspraken te maken
 • Uitdelen mag 🙂

2_2020 3-weken kalender
per stuk/per kind

€6,-

 • FITGAAF kalender GEZIN
 • LEUK VOOR KIDS TUSSEN 4-12 JAAR
 • 3-weken Kids & Ouder-kalender
 • Stickerboekje met 9 soorten stickers
 • Uitleg en opdrachten op kalender en stickerboekje
 • Ondersteunende reminder-mailtjes voor kind en ouder
 • Alle filmpjes, recepten en challenges van dietist Koen!

koen fitgaaf team dietist dieet gezond kind

Gratis

 • 21-DAGEN ONLINE CHALLENGE
 • LEUK VOOR KIDS TUSSEN 8-12 JAAR
 • 21 dagen lang om de dag een e-mail van onze dietist Koen!
 • Filmpjes met tips over de gezonde stickers/thema's!
 • Recepten om samen te maken + gezonde challenges voor thuis
 • Verdiepende informatie over onderwerpen als belonen bij gezond gedrag

Volg ons op social media voor meer gezonde pret en inspiratie!