Veelgestelde vragen over FitGaaf!

1. Algemeen

Wat is FitGaaf!?
In de kern een kalender met stickers. Stickers voor elke gezonde actie die kind (en ouder) op een dag heeft voltooid. Er zijn twee versies: een 12-weken versie en een ‘kids&ouder’-versie.  Maar daarnaast biedt FitGaaf! ook online inspiratie, tips en handvatten om dagelijkse structuur in gezond eten, bewegen en drinken te realiseren en vast te houden.

Waarom stickers? Dat is toch best ouderwets?
Klopt, stickers plakken voor elke ‘goede’ actie is al een oud principe. Maar het werkt nog steeds! Omdat stickers plakken juist een niet al te grote beloning is, vergroot je de kans dat een kind uiteindelijk intrinsiek gemotiveerd raakt om dagelijks gezond te eten, drinken en bewegen. Kijk voor een uitgebreide theoretische onderbouwing eens hier. 

Werkt dat?
Wij hebben een uitgebreide pilot uitgevoerd en daar kwamen positieve signalen naar voren dat het werkt. Bij zowel preventie als interventie. De belangrijkste resultaten uit deze pilot kun je hier vinden.

Wat kost het?
Je kunt FitGaaf! al vanaf €4,- per stuk inzetten. FitGaaf!-pakketten met de kalender en stickers zijn ten eerste tot een bepaald aantal stuks eenvoudig direct in onze webshop te bestellen. Voor particulieren (ouders) zijn deze €7,50 per pakket (incl. BTW) en bij bestellingen vanaf €15,- (dat is dus al bij twee stuks) is verzending gratis. Voor zorgverleners of professionals die zakelijk online willen bestellen, zijn FitGaaf!-pakketten er al vanaf €6,- per stuk (incl. BTW). Bekijk hier het overzicht. Bij grotere aantallen voor een groter project, maken we graag een offerte-op-maat.

2. FitGaaf! inzetten bij interventie of zorgverlening

Mag ik zomaar met FitGaaf! aan de slag in mijn team, praktijk of organisatie?
Ja! We vinden het juist leuk wanneer zorgverleners of professionals een eigen draai aan FitGaaf! geven. Bij bestellingen kun je uiteraard een uitgebreid handboek met tips, inspiratie en handvatten van onze kant krijgen. Verder staan onze algemene voorwaarden hier.

Wie werken er bijvoorbeeld al met FitGaaf!?
Dat varieert van jeugdverpleegkundigen, gezondheidsbevorderaars van GGD, (kind)dietisten, (kind)fysiotherapeuten tot gewichtsconsulenten en leefstijlcoaches. Individueel of in de vorm van een gecombineerde leefstijlinterventie. Kijk maar eens op onze portfolio-pagina ‘interventie’.

3. FitGaaf! inzetten bij preventie: via gezonde school of wijk

Ik wil graag werken aan bewustwording rond gezond eten, drinken en bewegen bij kinderen. Kan ik FitGaaf! daar bij gebruiken?
Zeker. De kracht van de FitGaaf!-kalender en stickers is dat het eenvoudig en laagdrempelig is. En dus makkelijk aan te passen aan de wensen van de wijk, school, ouders, noem het maar op. Je kunt de kalender en stickers gebruiken als aanvulling op een huidig gezond schoolproject en het zien als mooi verlengstuk naar thuis, op het gebied van ouderbetrokkenheid. Of je kan de FitGaaf!-kalender en stickers juist als kern van een nieuw project gebruiken. We denken graag met je mee! Bel of mail gerust: info@fitgaaf.nl / 0591-547902.

Kan ik ook zelf een FitGaaf!-project organiseren?
Ja. Ook bij preventie-projecten vinden we het superleuk wanneer enthousiaste buurtsportcoaches, combinatiefunctionarissen of andere professionals een eigen draai aan onze FitGaaf!-kalenders en stickers geven! Je krijgt sowieso een handboek met handvatten, tips en inspiratie om zelf een project te organiseren. Maar waar nodig kunnen we je daar zeker extra ondersteuning bij bieden. Of het helemaal uit handen nemen, wanneer jullie daar zelf geen tijd, ruimte of middelen voor hebben. Kijk voor meer info en de mogelijkheden eens op onze speciale pagina ‘via gezonde school of gezonde wijk’.

Hoe kan ik een FitGaaf!-projecten financieel mogelijk maken?
Het kostenplaatje is vaak een uitdaging bij het organiseren van projecten die gaan om preventie en bewustwording rond gezond gedrag en gewicht. Schoolprojecten die wij hebben georganiseerd zijn op verschillende manieren financieel mogelijk gemaakt. Bijvoorbeeld deels door de school en deels door de gemeente of bijvoorbeeld GGD. Ook zijn er goed passende subsidies, zoals Jong Leren Eten of het ondersteuningsaanbod Gezonde School. Of vanuit een fonds gefinancierd, zoals het Kansfonds of GIDS-gelden. Bel of mail gerust wanneer je over dit onderwerp wilt brainstormen: info@fitgaaf.nl / 0591-547902

Staat je vraag hier niet bij? Neem hier contact met ons op! Of bel 0591-547902