Gezonde school of gezonde wijk

Speelse gezondheidseducatie en ouderbetrokkenheid

Met minimale belasting voor leerkrachten

Maar hoe zorg je voor goede samenwerking en eerlijke verdeling van tijd en verantwoordelijkheid in Gezonde School-projecten?
Met FitGaaf! plakken kind én ouder thuis 3 weken stickers voor dagelijkse gezonde acties. Speels, positief en laagdrempelig.
Uitdelen en uitleg van de materialen kan op school worden verzorgd. Via gastlessen per klas bijvoorbeeld.

Voor vrijblijvend overleg: 0591-547902 // info@fitgaaf.nl

Gezonde school of gezonde wijk

FitGaaf! = gezonde keuzes leuk maken en belonen. Met stickers. Voor kind en ouder.

Bij FitGaaf! geloven we in  plezier, positiviteit en structuur bij gezond opgroeien en bij dagelijks gezond leven. Daarom hebben we een gezonde sticker-kalender gemaakt. Voor kinderen (3-12 jaar). En ouders, opa’s of oma’s. Met stickers voor dagelijks gezond eten, drinken, bewegen en slapen. En rond die kalender kun je gave Gezonde School of gezonde wijk -projecten organiseren.

Gezonde school of gezonde wijk

Drie weken stickers plakken voor elke gezonde actie. Zo zien kind en ouder wat er elke dag minimaal voor een gezonde leefstijl nodig is, hoe goed dat nu al gaat en wat er misschien nog net beter kan…

Basis voor bewustwordingsprojecten rond gezonde leefstijl via basisscholen, kinderopvang of gezonde wijkinitiatieven
Via het plakken van stickers voor elke gezonde actie, naar intrinsieke motivatie om dagelijks gezond te leven.
Dagelijks geheugensteuntje op de belangrijkste plek van het kind. En een "kapstok" voor gezonde thema's op en rond school, zoals schoolfruit of het nationaal ontbijt.

Erkenningen en partners

FitGaaf! is een erkende Gezonde School-activiteit. Daarnaast is FitGaaf! erkend door of aangesloten bij de volgende instanties:

Indicatie kosten

Hieronder zie je de drie basis-mogelijkheden bij een FitGaaf!-basisscholenproject. Met een indicatie van de kosten per leerling/kind. De uiteindelijke kosten zijn afhankelijk van het totaal aantal leerlingen, ligging en wensen van de betreffende basisschool of basisscholen. Door op één van de opties te klikken kom je bij een aanvraagformulier voor dat betreffende pakket. Daar kun je een vrijblijvende offerte en gratis proefpakket van de FitGaaf!-poster en stickerboekje aanvragen.

Vragen? Bel ons vooral op 0591-547902. Mailen vinden we ook leuk: info@fitgaaf.nl

EIGEN gave draai!

Vanaf €4,-per kind
Vanaf €4,-per kind
gezonde kinderen
 • Zelfstandig een FitGaaf!-project organiseren
 • Per kind een FitGaaf!-poster en stickerboekje
 • Klassenposter voor in de klas
 • Uitgebreid digitaal handboek
 • Voorzetteksten voor communicatie richting ouders en leerkrachten
 • Ondersteunende mails voor kind en ouder (opt-in)

SAMEN gaaf doen!

Vanaf €6,-per kind
Vanaf €6,-per kind
Afsluiting
 • Deels door jullie, deels door ons
 • Per kind een FitGaaf!-poster en stickerboekje
 • Klassenposter voor in de klas
 • Uitgebreid digitaal handboek
 • Voorzetteksten voor communicatie richting ouders en leerkrachten
 • Ondersteunende mails voor kind en ouder (opt-in)
 • Train-de-trainer-workshop (digitaal of op locatie)
 • Support per mail of telefoon

FitGaaf! regelt ALLES

Vanaf €10,-per kind
Vanaf €10,-per kind
Overview kickoff
 • Zelf geen tijd? Geen zorgen!
 • Per kind een FitGaaf!-poster en stickerboekje
 • Klassenposter voor in de klas
 • Uitgebreid digitaal handboek
 • Voorzetteksten voor communicatie richting ouders en leerkrachten
 • Ondersteunende mails voor kind en ouder (opt-in)
 • Wij verzorgen de kick-off op school
 • Wij verzorgen de afsluiting op school
 • FitGaaf! presentje als beloning na 3 weken
 • Data-analyse voor - en nameting + rapportage

Blije buurtsportcoach 🙂

Gezonde school of gezonde wijk

Effecten, resultaten en impact

FitGaaf! bestaat al meer dan 10 jaar. En inmiddels hebben we met onze methode (gezonde keuzes leuk maken en belonen)  al meer dan 35.000 kinderen bereikt. Tijdens verschillende FitGaaf!-projecten hebben we verdiepende effectevaluaties uitgevoerd. Om inzicht te krijgen in bereik, actieve deelname, effecten (op bijvoorbeeld zelfervaren fitheid), gedragsverandering en waardering van kinderen (en ouders en leerkrachten) van FitGaaf! als preventieve interventie. We hebben dat allemaal verwerkt in een impactrapportage, die je hier gratis kunt downloaden. 

Gezonde school of gezonde wijk

Totale aantal scholen dat sinds 2014 heeft deelgenomen aan FitGaaf!: 

Van de meeste projecten zijn gave filmpjes en/of foto’s gemaakt. Op onze facebook-pagina kun je terugvinden welke scholen precies hebben meegedaan!

gezonde school

Aantal kinderen dat met de FitGaaf!-kalender en stickers is bereikt: 

Gezonde school of gezonde wijk

Basis opzet FitGaaf!-basisscholen project

In de basis bestaat een FitGaaf-basisscholen-project uit drie fases. Hieronder van elke fase een filmpje! Maar we zijn flexibel, een project kan makkelijk aan uw wensen worden aangepast. Scroll naar beneden voor de mogelijkheden of bel ons: 0591-547902

Stap 1. Kick-off op school

Uitleg en het uitdelen van de FitGaaf!-kalender en stickers gebeurd op school. Dit kan in de klas, in de aula met meerdere groepen tegelijk of in de gymzaal of op het schoolplein. Met de kinderen wordt samen besproken waarom gezond leven belangrijk is. En wat zij al weten van elk gezonde thema.
Een FitGaaf!-project kan aan de wensen van elke school worden aangepast. Je kunt het zo klein en bescheiden of juist groots en gek maken! Het kan bijvoorbeeld worden gekoppeld aan een hele gezondheidsweek of sportdag...
De kick-off (en ook de afsluiting) kunnen door FitGaaf! worden uitgevoerd, maar scholen kunnen dit ook zelf doen. Maar we doen bijvoorbeeld ook veel in samenwerking met regionale buurtsportcoaches!

Stap 2. Thuis stickers plakken

Kinderen plakken met één van de ouders/verzorgers thuis drie weken stickers voor elke gezonde actie. Dat geeft inzicht in wat er minimaal bij een gewoon gezonde dag hoort. En het geeft inzicht in wat er al heel goed gaat...en misschien nog net beter kan.
Op de FitGaaf!-kalender en in het stickerboekje staan de verschillende gezonde acties waar een sticker mee kan worden verdiend, kort uitgelegd. Op fitgaaf.nl is er een speciaal 'kind en ouder portal' waar elk stickertje uitgebreider en eenvoudig wordt uitgelegd. Ouders die dat leuk en handig vinden kunnen zich daarnaast opgeven voor een online reminder-en-berichtjes dienst!
Het helpt natuurlijk wel wanneer leerkrachten actief bij het FitGaaf!-project betrokken zijn, door aan te moedigen en ondersteunen. Met de FitGaaf!-klassenkalender kunnen juffen en meesters wekelijks kort aandacht in de les aan het project besteden. Ook is er een uitgebreider handboek voor leerkrachten die zich verder in het thema gezonde leefstijl willen verdiepen en in de klas extra aandacht aan het project willen besteden.

Stap 3. Afsluiting op school

De afsluiting van het FitGaaf!-project gebeurd wederom op school. En wederom, afhankelijk van de wensen van de school, kan dit in de klas, in de aula, de gymzaal of op het schoolplein. Na drie weken gaan we eens kijken of en hoe de FitGaaf!-kalender de kinderen en ouders geholpen heeft.
Tijdens de afsluiting is het belangrijk om wederom de dialoog met de kinderen aan te gaan. Hoe hebben zij het project ervaren? Zijn ze gezonder gaan eten, drinken en bewegen? Deden ze het samen met hun vader, moeder? Of met de grote broer of zus? Welke stickers vonden ze moeilijk om elke dag te plakken? En hebben ze vaak het jokertje moeten plakken? Op welke momenten vooral?
Ook bij het afsluiten van een FitGaaf!-basisscholen-project kan op verschillende manieren. De afsluiting van het FitGaaf!-project is bijvoorbeeld een uitermate geschikt moment voor een aansluitende gezonde activiteit, zoals een sportles of samen fruitsmoothies maken. Dat kun je ook samen met bijvoorbeeld een regionale diëtist doen!

Buurtsportcoach Danny over FitGaaf!

Een FitGaaf!-basisschoolproject kun je zelfstandig organiseren of volledig door ons laten verzorgen. Maar we doen het ook vaak samen. In veel gevallen werken we heel fijn samen met buurtsportcoaches. Bijvoorbeeld met Danny van Huis voor de Sport Groningen, bij een project op zeven scholen in de gemeente Delfzijl. In het filmpje hieronder vroegen we Danny naar zijn ervaringen.

Gezonde school of gezonde wijk

Vragen? Bel ons vooral op 0591-547902

Mailen vinden we ook leuk: info@fitgaaf.nl

Eerst beter kennismaken of gratis proberen?

Dat kan! Met de gratis FitGaaf!-Probeer-Kleurplaat of de gratis online cursus. Maak hieronder je keuze.
Als bonus blijf je op de hoogte van onze verhalen en ontwikkelingen, via af en toe een ‘fitgave’ update.

Social media? Hebben we ook!