Muziek en gezonde knuffels: online kickoff FitGaaf! op de Tovervogel

Er gaat niets boven echt in de klas staan. Voor onze 'fitgave' kickoffs van Gezonde School-projecten. Maar laatst was het online ook leuk! Tijdens de kickoff op basisschool De Tovervogel in Oisterwijk!

Na het opzetten van de 'pop-up' studio, ging Tom met de kinderen van de midden- en bovenbouw in gesprek over de gezonde stickers. Met behulp van de door Oma Lia handgemaakte FitGaaf!-sticker-knuffels! 

En Sharon zong voor de onderbouw live de FitGaaf!-song door het scherm! En ondanks de afstand dansten de kids gewoon heerlijk mee! Ook dansen op Sharon's song? Check de clip via https://www.fitgaaf.nl/song/. 

Nu gaan alle kinderen, van groep 1 t/m 8, thuis 4 weken lang gezonde stickers plakken. En de ouders mogen ook aan de bak, want die hebben een eigen stickergedeelte op de FitGaaf!-poster. We zijn benieuwd wie deze gezonde wedstrijdjes thuis gaan winnen!

Zo belonen we gezond eten, drinken, bewegen en slapen op een speelse, positieve manier.

Dit project op basisschool de Tovervogel hebben ze trouwens gefinancierd vanuit het ondersteuningsaanbod van De Gezonde School. Dat kan, omdat de FitGaaf!-methode een erkende preventieve interventie is! 

We komen ook heel graag weer echt in de klas. Maar het is ook niet verkeerd om deze online variant een keer getest te hebben. Meer info over de erkende 'fitgave' Gezonde School-projecten? Klik hier. 

gezonde school

gezonde school

Ook (Fit-)gave, gezonde projecten of begeleiding organiseren? Vraag een proefpakket-op-maat aan!

Lijkt het jou leuk om de gezonde FitGaaf!-materialen in te zetten? Dat kan bij 1-op-1 begeleiding of voor kleine en grote groepen. En je kunt dat samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Speciaal in november en december kun je een gratis proefpakket-op-maat aanvragen. Bellen of mailen over de mogelijkheden vinden we ook leuk! Dat kan naar info@fitgaaf.nl of 050-8500691.

Liever direct bestellen? Dat kan in onze fitgave webshop. 

Bij preventie: Gezonde School-projecten

Speels en positief werken aan preventie en bewustwording rond gezond eten, drinken en bewegen! Met minimale belasting van de leerkrachten. Zo organiseerden we in het begin van 2018 in Hoogeveen op drie basisscholen van Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs Hoogeveen (PricoH) het FitGaaf!-project ‘Kids & Ouders’. Kijk hier terug hoe dat ging en lees een samenvatting van de belangrijkste bevindingen uit voor-en nametingen op zelfervaren fitheid, actieve deelname en evaluaties met deelnemende kinderen. Zo'n alles-uit-de-kast project organiseerden we in september 2018 ook op drie scholen in Groningen! Dat deden we in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen. Maar je mag er ook helemaal je eigen draai aan geven!

Bij zorgverlening en ondersteuning rond gezond opgroeien en opvoeden

Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen in Utrecht Overvecht
In Utrecht Overvecht vormen de FitGaaf!-kalender en stickers de kern van een gemengde leefstijlinterventie voor kinderen. In dit lokale FitGaaf!-programma wordt samengewerkt door de JGZ, praktijkondersteuner GGZ, dietiste, kinderfysiotherapeut en het buurtteam Jeugd. Het doel: "van kinderen met een ongezond gewicht naar vitale kinderen die lekker in hun vel zitten". 

Voor de specifieke plek in het zorgdomein in Utrecht Overvecht, bekijk de verwijshulp van Gezonde Wijk Overvecht hier (pdf)

Kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut of coach
Bij 1-op-1 begeleiding door bijvoorbeeld kinderdiëtist, kinderfysio, leefstijl-of gezinscoach kan de FitGaaf!-kalender met stickers specifiek een waardevolle ondersteuning zijn wanneer je kinderen minder frequent kan zien in je praktijk. Omdat het betreffende kind bijvoorbeeld alleen een basisverzekering heeft en de financiële situatie van het gezin vraagt om het, over langere periode en in kortere contactmomenten, uitsmeren van de vergoede zorgverlening. Doordat de kinderen en ouders thuis stickers plakken voor elke gezonde actie, hou je zo via de kalender toch een vinger aan de pols.

Vanuit GGD
GGD Hart voor Brabant gaf een eigen draai aan een FitGaaf!-Gezonde School-project. En in Den Haag kregen kinderen tijdens de WIJS-lessen (onderdeel van de Haagse Aanpak Gezond Gewicht) onze kalenders en stickers mee! 

Liever eerst wat beter kennismaken? Dat kan met Koen's gratis online FitGaaf!-Challenge of de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update. 

Spread the word. Share this post!