Buiten spelen en bewegen! 5 gave en gezonde spellen

Dagelijks genoeg ‘bewegen’ zorgt ervoor dat je gezond blijft. Bij bewegen geldt heus niet altijd hoe zwaarder, hoe beter. Belangrijker is dat je iets kiest, dat jij leuk vindt om te doen. Extra leuk is het om lekker buiten te bewegen. Daar gaan wij het vandaag over hebben. Zoek je vriendjes, vriendinnetjes of ouders op en probeer vandaag nog deze 5 leuke spellen voor buiten uit! Mega leuk en ook nog eens gezond.

1. Touwtjespringen

Touwtjespringen is heel leuk in je eentje of samen met anderen. Als je alleen springt, kun je een klein touw gebruiken en samen met anderen kun je een langer touw gebruiken. Je kunt hele gave trucjes proberen of liedjes zingen tijdens het springen.

Wij van FitGaaf houden ook erg van touwtjespringen en doen dit vaak ook tijdens onze Gezonde School-projecten. Samen met de leerlingen en een echte professionele touwtjespringer, namelijk Eric! Hier doet Eric 5 basissprongen voor. Kun jij die ook?

2. Survivallen

Niks is leuker dan af en toe lekker vies worden. Voel je even een echte survival-er en ga slootje springen. Kom jij aan de overkant zonder in de sloot te vallen? Ook hutje bouwen, is een aanrader.

3. Spellen met stoepkrijt

Met stoepkrijt kun je alle kanten op. Maak bijvoorbeeld een lange hinkelbaan. Ook kun je een race parcours maken die je op je fiets af kunt gaan. Een ander idee is om met stoepkrijt pijlen te maken en zo een spannend “spoorzoek parcours” te maken, die je vrienden kunnen afleggen.

4. 10 tellen in de rimboe

Één persoon is de teller, de andere deelnemers de lopers. De teller staat bij de buutplek en begint met tellen: “Tien tellen in de Rimboe, 10, 9, 8, 7,6,5,4,3,2,1,0”! Ondertussen verstoppen de lopers zich. Na 10 tellen doet de teller zijn ogen open en kijkt of hij/zij iemand ziet. Ben je gesnapt? Dan ben je af.

Als de teller niemand meer ziet, begint hij weer te tellen. Maar deze keer vanaf 9, 8, 7…. De lopers moeten eerst de teller aantikken voor ze zich weer op een (andere) plek verstoppen. De grote vraag is nu: wie blijft er als laatste over?

5. Balspelletjes

Ons laatste idee gaat over balspelletjes. Er zijn zóveel balspelletjes mogelijk. Meestal is dit extra leuk met veel mensen. Denk aan lummelen, stand in de mand of de iets bekendere balsporten als voetbal en volleybal. Als ouder, kun je een (bal)spel spelen met je kind, ook als een hele leuke ‘sociale’ beloning inzetten.

Dus, gooi die game controllers aan de kant en beleef vandaag nog een gaaf avontuur in de buitenlucht. Lekker bewegen. Veel plezier! En heb je er een gave foto van? Vinden we leuk om op social media te zien met #fitgaaf! 

Wij hebben twee verschillende FitGaaf!-stickers voor bewegen. Een sticker voor matig intensief bewegen en een sticker voor intensief bewegen. Dagelijks ‘matig intensief (gewoon) bewegen’ zorgt ervoor dat je gezond blijft. Door ook regelmatig intensiever te bewegen kom je nog een stapje hoger en zorgt ervoor dat je ‘fit’ blijft. Klik op de links voor een uitgebreide uitleg. 

Geschreven en verzameld door:
Sharon Uitendaal // blogster en ‘fitgave’ muzikant! // Kijk ook op haar eigen blog: www.youngcoach.nl

FitGaaf! maakt dagelijks gezond eten, drinken en bewegen een beetje leuker. Voor kinderen. En voor ouders, verzorgers, opa’s of oma’s. Want als iets leuker is, gaat het vaak makkelijker. Bijna vanzelf! Gezond opgroeien, met minder strijd, meer plezier en resultaat. Doordat kinderen uit zichzelf dagelijks vaker gezonde keuzes maken. Door die keuzes leuk te maken en te belonen! 

Meer weten over hoe we dat doen en eerst eens proberen? Neem eens een kijkje bij onze “Fitgave GRATIS online cursus/challenge”.  

Op een andere manier beter met ons kennismaken?

Dat kan! Met onze gratis online cursus of de FitGaaf!-probeer-kleurplaat!
Maak hieronder je keuze. Dan blijf je als bonus op de hoogte van blogs, verhalen en ontwikkelingen 🙂

Spread the word. Share this post!