Gave gezonde feestjes in Groningse Oosterparkwijk

Op 11 oktober, tijdens de Healthy Ageing Week, was de feestelijke afsluiting van 'fitgave' Gezonde School-projecten in de Oosterparkwijk. Aansluitend organiseerden we voor alle wijkbewoners een openbaar gezond feest met o.a. touwspringen, sport-en-spel en fruitwater! Georganiseerd i.s.m. Huis voor de Sport Groningen, Bslim, het Healthy Ageing Network (HANNN).

FitGaaf! liet kinderen, ouders en docenten op een unieke manier kennismaken met gezond leven, bewegen en voeding. De afgelopen vier weken hebben de Borgmanschool, locatie Vinken, de Siebe Jan Boumaschool en CBS De Kleine Wereld hieraan deelgenomen. Door zowel op school alsook thuis stickers te plakken leerden kinderen wat er dagelijks benodigd is voor een gezonde leefstijl en in hoeverre ze hier al aan voldeden.

Feestelijke afsluiting op school
Na een maand werd het project op 11 oktober ook weer feestelijk, gezond en actief op de scholen afgesloten. Groepen 1 t/m 4 gingen tekenen, dansen en hinkelen rond de gezonde thema’s van de FitGaaf!-kalender. Daarnaast kwam Eric Herber van Projump op school om, net als tijdens de kick-off op 17 september jl., ropeskipping-moves te oefenen met alle leerlingen van groep 5 t/m 8. 

Aansluitende activiteit voor alle wijkbewoners
Met dank aan het Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN) en Bslim was er, aansluitend van 14:30-17:00 uur een sportief en gezond evenement bij het plein voor het Jongerencentrum JOP in het Oosterpark. Alle wijkbewoners, van jong tot oud, konden in het kader van de Healthy Ageing Week meedoen aan touwtjespringen verzorgd door Projump. Maar ook het Bslim team nam haar sport- en spelpakket mee. Tijdens deze activiteiten werd er fruitwater als gezonde verfrissing aangeboden. 

De lokale gezinsbode was er bij en schreef dit leuke artikel: "FitGaaf! zet in Oosterpark in beweging" Lees het artikel hier. 

Ook Fitgave projecten organiseren?

Lijkt het jou leuk om ook gezonde FitGaaf!-projecten te organiseren? Dat kun je samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Een indicatie van prijzen bij zo'n eigen-draai-project zie je hieronder. Ontdek de mogelijkheden door een vrijblijvende offerte met gratis proefpakket aan te vragen. 

Op de hoogte blijven? Geef je hieronder op voor onze updates (Dan krijg je ook nog eens onze gratis online cursus of een gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat kado)!

Spread the word. Share this post!