Gezonde workshop bij Bono Traffics

Over het gezond inrichten van de eigen omgeving en structureel gezondere keuzes maken!

Op vrijdag 8 februari waren wij uitgenodigd door Bono Traffics uit Kampen. Ze vroegen ons hun kantoordag op te fleuren met een interactieve workshop over gezond eten, drinken, bewegen en slapen. Dat doen we normaal gesproken alleen voor basisschoolkinderen, maar we vonden het een leuke uitdaging om dat ook een keer voor grote kinderen uit te proberen! 🙂

En zo gingen Mariët en Tom naar Kampen, met kisten en kratten gevuld met blenders, karaffen voor fruitwater, gezonde boodschappen, materiaal voor gezondheidstestjes en materiaal voor brainstorms. 

In een knus, authentiek schipperscafé in de haven van Kampen gingen we aan de slag met 37 verkeerskundigen van Bono Traffics. Zij hebben voor dit jaar nadrukkelijk voor het thema 'gezond kantoor' gekozen en wij mochten ze helpen om de eerste ideeën, inspiratie en activiteiten op te tuigen! Supergaaf dat Bono Traffics daarbij aan ons dacht, want daarmee steunen ze ook onze strijd in preventie, gezond gewicht en gezonde leefstijl van kinderen.

De kern van onze workshop bleef dicht bij onze missie: samen gezonde keuzes leuk, makkelijk en aantrekkelijk maken. Want als iets leuk en makkelijk is, gaat het steeds maar vanzelf. We gaven tips om je eigen omgeving (kantoor of thuis) slim in te richten, door gezonde keuzes als fruitwater goed in het zicht te zetten. Maar hebben vooral ook alle werknemers zelf aan het werk gezet. Door in teams te brainstormen hoe de kantooromgeving nog gezonder ingericht kon worden en welke laagdrempelige gezonde activiteiten er samen structureel ingebed kunnen worden in de werkweek. Er kwamen gave ideeën naar voren, van 'Soeperster' (wie maakt deze week de lekkerste en meest gezonde soep) tot wekelijkse stoelmassage. Tussendoor kon iedereen zijn of haar BMI, taille en bloeddruk laten meten. 

Ook de gezonde lunch werd zelf door alle medewerkers gemaakt, aan de hand van de receptenwijzer die Mariët had gemaakt! Uiteindelijk kon iedereen proeven van de zelfgemaakte smoothies, bananen-havermout-pannekoeken en gezonde wraps. 

En alles staand! Want een actieve houding zorgt voor 15% van de basisverbranding.

Iedereen van Bono Traffics enorm bedankt voor jullie enthousiasme en de gastvrijheid! 

Gezonde groet!

Mariët & Tom // FitGaaf!

Ook iets voor jullie bedrijf?

Zo'n gezonde workshop voor grote kinderen vonden we superleuk om te organiseren. Bel of mail ons vooral voor meer informatie: 050-8500691 / info@fitgaaf.nl

Eerst op een andere manier kennismaken? Dat kan met onze gratis online cursus of een gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat kado! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update. 

Spread the word. Share this post!