FitGaaf! op vernieuwde menukaart van erkend leefstijlprogramma B-Fit!

Met de FitGaaf!-kalender en stickers kun je veel kanten op. Het is flexibel en laagdrempelig en kan zodoende ook heel mooi dienen als onderdeel van een overkoepelend gezondheidsprogramma. Dat levert gave samenwerkingen op! Zo staat FitGaaf! sinds kort officieel op de nieuwe menukaart van B-fit, hét effectieve leefstijlprogramma voor kinderen tussen 4 en 12 jaar, geheel ontwikkeld door de Gelderse Sport Federatie

Totaalprogramma
Onder begeleiding van professionele en gecertificeerde coaches richt B-Fit zich op het verkrijgen en behouden van een actieve en gezonde leefstijl bij kinderen in het landelijke basisonderwijs. Deze professionele begeleiding gebeurt onder de vlag van de Gelderse Sport Federatie (GSF). Het is een tweejarig totaalprogramma op maat waarbij de focus ligt op bewegingvoeding en activatie. Alle kinderen en hun sociale omgeving (ouders, leerkrachten en begeleiders) worden als deelnemer van het project gezien. 
 
Menukaart
Bij aanvang van het programma worden –zowel letterlijk als figuurlijk- 10 fitmunten uitgereikt, die ingezet worden voor de interventies naar keuze. Hiervoor is een speciale B-Fit menukaart beschikbaar. Scholen stellen hun eigen B-Fit menu samen uit vier thema’s: Leer je Fit, Beweeg je Fit, Eet je Fit en Samen Fit. Binnen elk thema kan gekozen worden uit verschillende, erkende, interventies. Waaronder FitGaaf!, bij het Thema 'SAMEN FIT', onder de noemer 'Plak je Fit': "Vier weken stickers plakken voor elke gezonde actie! Zo zien kind en ouder wat er elke dag minimaal voor een gezonde leefstijl nodig is, hoe goed dat nu al gaat en wat er misschien nog net beter kan."
 
Erkende effecten
Bij de uitvoering van B-Fit wordt samengewerkt met de volgende partners: MQ Scan, Steunpunt Smaaklessen, Fit Gaaf!, Fit&Vaardig, Fysio Educatief en nijntje Beweegdiploma. Hierdoor kunnen scholen een gevarieerd en educatief programma op maat samenstellen.  Onderzoeksbureau TNO heeft aangetoond dat het programma werkt en onder meer zorgt voor een significante daling van het overgewicht onder kinderen. Daarbij is het vooral ontzettend leuk en leerzaam voor kinderen, ouders en leerkrachten.
 
Nieuwsgierig geworden? Kijk voor meer informatie op de website www.bfit.nl.

FitGaaf! in de praktijk

Benieuwd naar andere 'fitgave' dingen? Vraag hieronder onze gratis online cursus of een gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat aan! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update. 

Spread the word. Share this post!