PRAKTIJKVOORBEELD INZET FITGAAF!

Met gepaste trots berichten we over gave ontwikkelingen in de wijk Overvecht (Utrecht). Onze FitGaaf!-kalender en stickers vormen hier de kern van een gemengde leefstijlinterventie voor kinderen. In dit lokale FitGaaf!-programma wordt samengewerkt door de JGZ, praktijkondersteuner GGZ, dietiste, kinderfysiotherapeut en het buurtteam Jeugd. Het doel: "van kinderen met een ongezond gewicht naar vitale kinderen die lekker in hun vel zitten".
Volgens de initiatiefnemers van Gezonde Wijk Overvecht is er sprake van een wijk met complexe achterstandsproblematiek en is er dus veel tijd besteed aan het maken van goede onderlinge samenwerkingsafspraken. Het programma FitGaaf wordt in Overvecht ingezet naast het programma LEFF, dat vooral welzijnsaanbod is. Kernboodschap van Gezonde Wijk Overvecht is dat werken aan een gezonde omgeving en een gezonde jeugd, vraagt om een blijvende investering en het doorgeven en blijven herhalen van de gezonde boodschap. Advies is om overgewicht te signaleren en kinderen met hun ouders te verwijzen naar de jeugdgezondheidszorg. Er is een keuzehulp gemaakt die helpt om te weten waar je iemand het beste naartoe kunt verwijzen, op basis van gezondheidsvaardigheden en motivatie van kind en ouder.

Bekijk de keuzehulp van Gezonde Wijk Overvecht hier (pdf). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wypke Zuidweg, wypke@gezondefocus.nl.

Spread the word. Share this post!