Intensief bewegen/sporten!

Door te bewegen, verbrand je lichaam energie. Er zijn twee ‘beweeg-stickertjes’ bij de FitGaaf!-kalender. De sticker hiernaast staat voor elke week voldoende intensiever bewegen. Denk aan sport of de gymles!

Dagelijks 'gewoon bewegen' zorgt ervoor dat je gezond blijft. Door ook regelmatig intensiever te bewegen kom je nog een stapje hoger en zorgt ervoor dat je 'fit' blijft . Intensief bewegen wordt ook vaak sporten genoemd! Het maakt eigenlijk niet zoveel uit wat voor soort bewegingsactiviteit je kiest. En bij lichaamsbeweging geldt heus niet altijd hoe zwaarder, hoe beter. Belangrijker is dat je een vorm van lichaamsbeweging of sport kiest, die jij leuk vindt. En dat je het op het juiste inspanningsniveau doet.
Het is niet altijd verstandig om meteen zeer intensief te gaan sporten. Je moet rekening houden met hoe getraind je bent en de ervaring die je hebt met bepaalde beweegvormen. Daarnaast verhoogt meteen intensief bewegen zonder enige sportieve achtergrond, de kans op blessures.
Er zijn twee ‘beweeg-stickertjes’ bij de FitGaaf!-kalender: dagelijks bij elkaar opgeteld 30 minuten matig intensief bewegen (bijvoorbeeld wandelen of buiten spelen) en minimaal 3 x p/w intensiever bewegen (bijvoorbeeld voetballen of turnen). Dit is in lijn met de Nederlandse Norm Gezond Bewegen en de Nederlandse FitNorm. Meer informatie over sport en bewegen en leuke tips kun je bijvoorbeeld vinden via de website van Alles over Sport: https://www.allesoversport.nl/

Bovenstaande richtlijnen voor deze beweeg-sticker zijn gebaseerd op de oorspronkelijke beweegrichtlijnen. Die zijn sinds kort aangescherpt, onder andere met spier- en botversterkende activiteiten voor kinderen. Kijk voor de meest recente beweegrichtlijnen op de site van Alles over Sport.

Wil je vaker leerzame, grappige tips over gezond eten, drinken of bewegen ontvangen?

Dat kan! Met onze gratis 21-daagse e-cursus. Maar je kan ook met ons kennismaken via de FitGaaf!-probeer-kleurplaat. Maak hieronder je keuze en als bonus blijf je op de hoogte van onze verhalen en tips, via af en toe een fitgave update.