5x zomers fruit, om lekker te variëren

Jawel, jawel het is alweer bijna ZOMER. Dat betekent: lekker veel buiten spelen en heerlijk van fruit smikkelen. Er wordt aangeraden om dagelijks 2 stuks fruit te eten. Maar wist je dat het ook belangrijk is verschillende soorten fruit af te wisselen? Elke soort fruit heeft zijn eigen combinatie van belangrijke vitamines en mineralen. In deze blog onze 5 favoriete soorten zomerfruit! 

Wat als kinderen uit zichzelf dagelijks vaker gezonde keuzes maken? FitGaaf! helpt bij gezond opgroeien met minder strijd, meer plezier en resultaat. Door gezonde keuzes leuk te maken en te belonen!

1. Nectarine

Dat wortels goed zijn voor je ogen wist je misschien al, maar dat nectarines nóg beter zijn voor je ogen is minder bekend. In nectarines zit namelijk veel bètacaroteen (klopt, moeilijk woord, geloof ons maar :). Ze zijn heerlijk om los te eten, bijvoorbeeld bij je lunch of als tussendoortje.

2. Aardbeien

Bijna iedereen houdt wel van aardbeien. Aardbeien bevatten onder andere veel vitamine C, wat goed is voor je weerstand. Eet ze lekker op je brood, in een fruitsalade, smoothie of gewoon los.

Wist je dat…? De aardbei een goed voorbeeld is van een lokaal (in Nederland) verbouwde soort zomerfruit? Ook daarom is het goed om zogenaamd ‘seizoensfruit’ te kopen. Als je in de winter aardbeien koopt, komen die waarschijnlijk uit een land hier veel verder vandaan. Naast hogere vervoerskosten, is dat natuurlijk ook minder goed voor het milieu.

3. Mango

Mango zal je in de zomer absoluut vinden in de supermarkt. Door de aparte structuur moet je dit als kind misschien wel eerst even leren eten. Mango bevat een mooie combi van verschillende vitamines en mineralen, die onder andere goed zijn voor je immuunsysteem.

Wist je dat…? Ze in Thailand onrijpe, harde mango’s bakken en als groente opeten?

4. Meloen

Er zijn heel veel verschillende soorten meloen te krijgen. Denk aan watermeloen en galia meloen. Combineer ze met elkaar en je hebt een heerlijke fruitsalade. Wanneer je kind niet graag wil drinken, is dit een mooi stuk fruit om extra vocht binnen te krijgen. Ook heeft meloen onder andere een ontstekingsremmende werking door het stofje choline.

5. Frambozen

Ook frambozen zijn in de zomer te vinden. Frambozen zitten bom vol met antioxidanten. Deze beschermen je cellen (en dus je lichaam). Extra leuk is het natuurlijk, om ze zelf in de tuin te verbouwen.

Bonus:
De banaan is niet perse zomerfruit. MAAR wel een heel erg lekker en een verantwoord tussendoortje. Door de goede vezels, heb je hier lekker lang een vol gevoel van. Neem daarom vooral ook een kijkje bij onze “gezond trakteren met bananen” blog om te zien hoe leuk fruit eten kan worden. Of misschien weet jij zelf nog wel andere creatieve ideeën met zomerfruit? Probeer het lekker uit en geniet vooral van de zomer!

Geschreven en verzameld door:  Sharon Uitendaal // blogster en ‘fitgave’ muzikant! // Kijk ook op haar eigen blog: www.youngcoach.nl

Nog wat beter kennismaken?

Dat kan! Met onze gratis online #fitgaafchallenge of de FitGaaf!-probeer-kleurplaat!
Maak hieronder je keuze. Dan blijf je als bonus op de hoogte van blogs, verhalen en ontwikkelingen 🙂

Spread the word. Share this post!