Gastblog: Samen een gezonde traktatie maken (tijdens het oppassen)

We schrijven onze blogs en recepten vaak voor kids en ouders/verzorgers. Of voor opa’s of oma’s. Maar bij veel gezinnen is er ook wel eens een lieve, gave oppas! Soraya van Babysits.nl benaderde ons deze zomer met de vraag of ze voor ons een gastartikel mocht schrijven. Dat vonden we een leuke vraag! Ben je oppas of wil je als ouder de oppas leuke inspiratie meegeven om een gezonde traktatie te maken? Lees verder voor deze superleuke watermeloen pizza in verschillende varianten!

'Watermeloen Pizza!'

Ga je vandaag oppassen of komt de oppas vandaag langs en vind je kind het leuk om samen lekker en gezond eten te maken? Of viert je kind binnenkort zijn/haar verjaardag op school en ben je nog op zoek naar een gezonde traktatie die je samen kan maken? Dan is deze watermeloen pizza iets voor jullie!

De basis van deze gezonde traktatie

De watermeloen pizza, is een pizza die bestaat uit watermeloen, yoghurt, fruit en nootjes. De watermeloen dient als de pizza bodem, de yoghurt* dient als de pizzasaus en het fruit en de nootjes zijn het beleg die op de ‘pizza’ kunnen. Deze traktatie is lekker, gezond, maar ook nog eens heel erg makkelijk en leuk om te maken. Hiernaast is deze traktatie extra lekker in de zomer, want de watermeloen pizza is super verfrissend.

*let op! Zorg dat je je bewust bent van mogelijke lactose en/of koemelkallergie bij het kind. In dat geval kun je ook soya-yoghurt gebruiken.

Ingrediënten

Je kind kan samen met de oppas super creatief zijn met de watermeloen pizza. Alle fruitsoorten die hij/zij lekker vindt kunnen gebruikt worden. Hoe leuk is dat!? De belangrijkste ingrediënten die je nodig hebt zijn:

  • Yoghurt – Watermeloen

Hierna kan je kind super creatief worden. Wij hebben lekkere aardbeitjes, mango stukjes en bosbessen op de watermeloen pizza gedaan, maar er zijn natuurlijk nog vele andere soorten fruit die je kan gebruiken. Je kan hierbij denken aan:

  • Aardbeien – Banaan
  • Bosbessen – Mandarijn
  • Mango – Perzik
  • Kiwi – Frambozen
  • Appel

Aan de slag!

Afhankelijk van de leeftijd van je kind, kan de oppas helpen met het snijden van de watermeloen en het overige fruit. Je kind kan de watermeloen pizza dan feestelijk vullen. Als je wil kan je ook nog wat lekkere nootjes en zaadjes op de watermeloen plaatsen. Om de gezonde traktatie extra feestelijk te maken! Wij hebben kokosnoot stukjes gebruikt en chia zaadjes. Maar er zijn nog veel meer opties, zoals:

  • Amandel noten – Kokosnoot stukjes
  • Chia zaden – Stukjes munt
  • Walnoten

Geschreven en gemaakt door:  Soraya van Niewaal van Babysits (Oppassen.nl). Oppas gezocht voor je kind? Neem dan snel een kijkje bij dé oppas community van Nederland!

Geschreven en gemaakt door:  Soraya van Niewaal van Babysits (Oppassen.nl). Oppas gezocht voor je kind? Neem dan snel een kijkje bij dé oppas community van Nederland!

Veel plezier met het maken van deze gezonde traktatie samen met de oppas en geniet van deze heerlijke watermeloen pizza! Wij zijn super benieuwd naar jullie versie van deze watermeloen pizza. Tag ons daarom in jouw creatie op social media!

Geschreven en gemaakt door:  Soraya van Niewaal van Babysits (Oppassen.nl). Oppas gezocht voor je kind? Neem dan snel een kijkje bij dé oppas community van Nederland!

Wat als kinderen uit zichzelf dagelijks vaker gezonde keuzes maken? Gezond opgroeien met minder strijd, meer plezier en resultaat. Door gezonde keuzes leuk te maken en te belonen!

Nog wat beter kennismaken?

Dat kan! Met onze gratis online #fitgaafchallenge of de FitGaaf!-probeer-kleurplaat!
Maak hieronder je keuze. Dan blijf je als bonus op de hoogte van blogs, verhalen en ontwikkelingen 🙂

Spread the word. Share this post!