Online en offline. Door ons en door anderen.

Recent waren er weer verschillende 'fitgave' Gezonde School-projecten!

1. Werkgroep gemeente Culemborg deelt feestelijk FitGaaf!-kalenders uit!

Superleuk! In Gemeente Culemborg hebben ze FitGaaf!-Kind & Ouder-kalenders uitgedeeld aan bijna 1000 kids! In een aardbei- en een peren-pak! 🙂

Daarna gingen de kids thuis met één van de ouders/verzorgers gezonde stickers plakken!
Als onderdeel van een gaaf gezamenlijk Gezonde School-project door o.a GGD Gelderland-Zuid en fysiotherapie Culemborg!

Zo geeft deze werkgroep een ‘eigen gave draai’ aan onze materialen en methode. Dat vinden wij dus superleuk en is één van de manieren om gezonde projecten rondom de FitGaaf!-kalender te organiseren. Zie voor meer informatie: https://www.fitgaaf.nl/gezonde-school-of-gezonde-wijk/

gezonde school

2. Online kickoff op OBS Corantijn uit Amsterdam

Ook heel leuk! Tom en Sharon waren laatst digitaal in Amsterdam!
Op OBS Corantijn. Om het ‘fitgave’ Gezonde School -project daar (muzikaal) af te trappen!
Sharon speelde haar eigen #fitgaafsong (https://fitgaaf.nl/song) met de kinderen van groep 1 t/m 4.
De kids dansten op afstand vrolijk mee!
En Tom ging met de kids van groep 5 t/m 8 in gesprek over de FitGaaf!-stickers/thema’s.

Alle kinderen kregen daarbij uiteraard de FitGaaf!- ‘Kind & Ouder’ – stickerkalender mee naar huis. Om thuis 4 weken gezonde stickers te plakken!

Dit project op OBS Corantijn hebben ze trouwens gefinancierd vanuit het ondersteuningsaanbod van De Gezonde School. Dat kan, omdat de FitGaaf!-methode een erkende preventieve interventie is. Neem vrijblijvend contact met ons op, om de mogelijkheden voor jullie school te bespreken: info@fitgaaf.nl / 050 – 8500691

gezonde school

Ook (Fit-)gave, gezonde projecten of begeleiding organiseren? Vraag een proefpakket-op-maat aan!

Lijkt het jou leuk om de gezonde FitGaaf!-materialen in te zetten? Dat kan bij 1-op-1 begeleiding of voor kleine en grote groepen. En je kunt dat samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Speciaal in november en december kun je een gratis proefpakket-op-maat aanvragen. Bellen of mailen over de mogelijkheden vinden we ook leuk! Dat kan naar info@fitgaaf.nl of 050-8500691.

Liever direct bestellen? Dat kan in onze fitgave webshop. 

Bij preventie: Gezonde School-projecten

Speels en positief werken aan preventie en bewustwording rond gezond eten, drinken en bewegen! Met minimale belasting van de leerkrachten. Zo organiseerden we in het begin van 2018 in Hoogeveen op drie basisscholen van Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs Hoogeveen (PricoH) het FitGaaf!-project ‘Kids & Ouders’. Kijk hier terug hoe dat ging en lees een samenvatting van de belangrijkste bevindingen uit voor-en nametingen op zelfervaren fitheid, actieve deelname en evaluaties met deelnemende kinderen. Zo’n alles-uit-de-kast project organiseerden we in september 2018 ook op drie scholen in Groningen! Dat deden we in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen. Maar je mag er ook helemaal je eigen draai aan geven!

Bij zorgverlening en ondersteuning rond gezond opgroeien en opvoeden

Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen in Utrecht Overvecht
In Utrecht Overvecht vormen de FitGaaf!-kalender en stickers de kern van een gemengde leefstijlinterventie voor kinderen. In dit lokale FitGaaf!-programma wordt samengewerkt door de JGZ, praktijkondersteuner GGZ, dietiste, kinderfysiotherapeut en het buurtteam Jeugd. Het doel: “van kinderen met een ongezond gewicht naar vitale kinderen die lekker in hun vel zitten”.

Voor de specifieke plek in het zorgdomein in Utrecht Overvecht, bekijk de verwijshulp van Gezonde Wijk Overvecht hier (pdf).

Kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut of coach
Bij 1-op-1 begeleiding door bijvoorbeeld kinderdiëtist, kinderfysio, leefstijl-of gezinscoach kan de FitGaaf!-kalender met stickers specifiek een waardevolle ondersteuning zijn wanneer je kinderen minder frequent kan zien in je praktijk. Omdat het betreffende kind bijvoorbeeld alleen een basisverzekering heeft en de financiële situatie van het gezin vraagt om het, over langere periode en in kortere contactmomenten, uitsmeren van de vergoede zorgverlening. Doordat de kinderen en ouders thuis stickers plakken voor elke gezonde actie, hou je zo via de kalender toch een vinger aan de pols.

Eerst wat beter kennismaken? Dat kan met Koen’s gratis online FitGaaf!-Challenge of de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update.

Spread the word. Share this post!