Portfolio 'Preventie': Gezonde basisschoolprojecten

Totale aantal scholen dat, sinds de officiële start in 2014, heeft deelgenomen aan FitGaaf!: 

Als erkende interventie draagt dat bij aan het behalen van Gezonde School-vignetten!

Van de meeste projecten zijn gave filmpjes en/of foto's gemaakt. Bekijk ze op onze facebook-pagina!

Uitgelichte recente basisschoolprojecten

Kindcentrum de Haren ('s Hertogenbosch)

Begin dit jaar werden we benaderd door Majorie, GVO-medewerker van de GGD Hart voor Brabant. In aanloop naar de regionale Gezondheidsmaand in april, had ze leerkrachten van de middenbouw (groep 3,4 en 5) van het KC de Haren enthousiast gekregen voor FitGaaf! Op 4 april was het zover! Majorie verteld: “In de Middenbouw (groep 3,4,5) gaan ze aan de slag met Fitgaaf. Vanochtend heb ik in alle groepen uitleg gegeven over de kalender, wat de stickers inhouden en wanneer je ze wel/niet mag plakken en hoe je ervoor kan zorgen dat je meer stickers verdient dan je ouders”
Majorie van den Berg, GGD Hart voor Brabant

FitGaaf! in Baarn (Utrecht)

In de gemeente Baarn (Utrecht) werken ze al een tijdje aan een mooie complete aanpak rond gezond eten, drinken en bewegen via basisscholen. Ook in 2017 gaan weer twee scholen aan de slag met Fit-in-90-dagen! Onze FitGaaf!-kalender en stickers vormen binnen dit programma het speelse verlengstuk naar thuis. In het superleuke filmpje van RTV Baarn hiernaast de kick-off op de St.Aloysius. Vanaf 03:30 legt Max uit groep 8 de FitGaaf!-kalender uit.
FitGaaf! is in Baarn als partner onderdeel van het Fit-in-90-dagen programma. Dit programma wordt (financieel) mogelijk gemaakt door de gemeente Baarn.

FitGaaf! in de buitendorpen van Delfzijl

Op zeven basisscholen in de buitendorpen van de gemeente Delfzijl is het FitGaaf!-basisscholen-project georganiseerd. De volgende scholen hebben met leerlingen van groepen 1 t/m 8 deelgenomen: O.B.S. Meedhuizen te Meedhuizen; C.B.S de Borgstee te Spijk; O.B.S Fiepko Coolman te Spijk; O.B.S. de Woldrakkers te Woldendorp; O.B.S. de Munte te Termunterzijl; O.B.S. Hiliglo te Holwierde; O.B.S. de Kronkelaar te Wagenborgen.
Dit project is geïnitieerd door buurtsportcoach Danny Schudde van Huis voor de Sport Groningen en (financieel) mogelijk gemaakt door de Gemeente Delfzijl. Bekijk hiernaast het filmpje van de kick-off in Wagenborgen!

Op de hoogte blijven van fitgave ontwikkelingen? Meld je aan voor onze updates en ontvang de gratis 'FitGaaf!-probeer-kleurplaat' 🙂