Gaaf nieuw talent bij FitGaaf!

We werken al jaren gaaf samen met verschillende onderwijsorganisaties in Nederland. Bijvoorbeeld met de Hanze Hogeschool Groningen, vanuit de opleidingen Sportkunde, Toegepaste Psychologie en Voeding & Diëtetiek. Maar ook vanuit elders in het land. Want sinds kort voert Chanel haar afstudeeronderzoek bij ons uit, vanuit de opleiding Toegepaste Psychologie van het Saxion in Deventer.

Ze stelt zich graag aan jullie voor!

“Ik ben Chanel en ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding toegepaste psychologie. Het begrijpen van de menselijke geest, emoties en gedragingen is een van mijn grote interesses.

Daarnaast vind ik het belangrijk om goed voor mijzelf te zorgen. Of het nu gaat om voeding, beweging of mentale gezondheid. Ik geloof dat kleine stappen richting een gezonde leefstijl al een groot verschil kunnen maken en ik zou dit graag willen delen met anderen.

Vanwege mijn interesses ervaarde ik een klik met het bedrijf Fitgaaf en heb ik ervoor gekozen om mijn scriptie opdracht bij Fitgaaf uit te voeren!

Ik ga mij focussen op plantaardige voeding. Zo heeft het (overmatig) consumeren van vlees een aanzienlijk (negatief) effect op het milieu, de gezondheid van mensen en het welzijn van dieren. Ik ga onderzoeken op welke manier Fitgaaf kan bijdragen aan het stimuleren van kinderen en gezinnen om vaker te kiezen voor plantaardige voeding.”

Van harte welkom, veel plezier en succes Chanel!

gezonde school

Ook (Fit-)gave, gezonde projecten of begeleiding organiseren? Vraag een proefpakket-op-maat aan!

Lijkt het jou leuk om de gezonde FitGaaf!-materialen in te zetten? Dat kan bij 1-op-1 begeleiding of voor kleine en grote groepen. En je kunt dat samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Hieronder kun je een gratis proefpakket aanvragen. Bellen of mailen over de mogelijkheden vinden we ook leuk! Dat kan naar info@fitgaaf.nl of 050-8500691.

Liever direct bestellen? Dat kan in onze fitgave webshop. 

Bij preventie: Gezonde School-projecten

Speels en positief werken aan preventie en bewustwording rond gezond eten, drinken en bewegen! Met minimale belasting van de leerkrachten. Zo organiseerden we in het begin van 2018 in Hoogeveen op drie basisscholen van Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs Hoogeveen (PricoH) het FitGaaf!-project ‘Kids & Ouders’. Kijk hier terug hoe dat ging en lees een samenvatting van de belangrijkste bevindingen uit voor-en nametingen op zelfervaren fitheid, actieve deelname en evaluaties met deelnemende kinderen. Zo’n alles-uit-de-kast project organiseerden we in september 2018 ook op drie scholen in Groningen! Dat deden we in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen. Maar je mag er ook helemaal je eigen draai aan geven!

Bij zorgverlening en ondersteuning rond gezond opgroeien en opvoeden

Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen in Utrecht Overvecht
In Utrecht Overvecht vormen de FitGaaf!-kalender en stickers de kern van een gemengde leefstijlinterventie voor kinderen. In dit lokale FitGaaf!-programma wordt samengewerkt door de JGZ, praktijkondersteuner GGZ, dietiste, kinderfysiotherapeut en het buurtteam Jeugd. Het doel: “van kinderen met een ongezond gewicht naar vitale kinderen die lekker in hun vel zitten”.

Voor de specifieke plek in het zorgdomein in Utrecht Overvecht, bekijk de verwijshulp van Gezonde Wijk Overvecht hier (pdf).

Kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut of coach
Bij 1-op-1 begeleiding door bijvoorbeeld kinderdiëtist, kinderfysio, leefstijl-of gezinscoach kan de FitGaaf!-kalender met stickers specifiek een waardevolle ondersteuning zijn wanneer je kinderen minder frequent kan zien in je praktijk. Omdat het betreffende kind bijvoorbeeld alleen een basisverzekering heeft en de financiële situatie van het gezin vraagt om het, over langere periode en in kortere contactmomenten, uitsmeren van de vergoede zorgverlening. Doordat de kinderen en ouders thuis stickers plakken voor elke gezonde actie, hou je zo via de kalender toch een vinger aan de pols.

Eerst wat beter kennismaken? Dat kan met Koen’s gratis online FitGaaf!-Challenge of de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update.

Spread the word. Share this post!