Gratis webinar 'Gezonde School- & gezins-start 2024'

Wat vliegt die tijd toch. Met de zomervakantie achter ons, gaan blikken al weer richting het einde van het jaar. Of naar het nieuwe jaar. Bij scholen in ieder geval wel, merken wij. Als het gaat om het plannen van projecten.

Dat is ook een mooie kans. Want het nieuwe jaar is natuurlijk een uitgelezen moment voor een gezonde start. Een gezonde start op school. Maar ook een gezonde start als gezin.

Al een aantal jaar wordt FitGaaf! op scholen ingezet om zo’n Gezonde School & gezinsstart op een leuke manier te faciliteren.

Na een gastles op school gaan kinderen en ouders samen stickers plakken voor dagelijks gezond eten, drinken, bewegen en slapen.
Als beloning en als speelse vorm van inzicht en bewustwording. Wat gaat er goed en wat kan er wellicht nog wat beter?

Rondom die kern van gezonde stickers, kan van alles worden toegevoegd. Het leuke is dat dit het in elke gemeente weer net iets anders gaat. Elke professional, van buurtsportcoach tot gezondheidsmakelaar, geeft er een eigen gave draai aan.

FitGaaf! als kapstok, om verschillende gezonde initiatieven aan op te hangen. Of FitGaaf! als aanjaagproject. Om kind, ouder, verzorger, school een stapje bewuster te maken. En te activeren tot vervolgstappen.

Ik vertel er graag meer over in een nieuwe, gratis webinar. Waarin ik je meeneem in de verschillende vormen waarop in verschillende gemeentes in Nederland een gave draai wordt gegeven aan de FitGaaf!-methode.

In de klas of juist in de gymles. Met een feestelijke opening op een schoolplein vol met touwspringende kids. Voor de hele school. Of juist met geselecteerde klassen.

En ik hoor ook heel graag jouw ideeën en ervaringen!

Het is een webinar voor iedereen die betrokken is bij het gezond opgroeien van kinderen.

En onze missie deelt dat gezond opgroeien en opvoeden een stuk eerlijker mag. Met meer plezier en minder strijd.

Er zijn twee mogelijke data en tijden waarop je bij het webinar kunt aansluiten. Je kunt je aanmelden via deze link.

Ook kun je aangeven alvast een gratis proefpakket (met een FitGaaf!-stickerposter en stickerboekje + klassenposter met fitcheck-stickers) te willen ontvangen.

Het lijkt me leuk om je snel digitaal te spreken. Tot dan!

Tom Steffens / Initiator FitGaaf!

Ook (Fit-)gave, gezonde projecten of begeleiding organiseren? Vraag een proefpakket-op-maat aan!

Lijkt het jou leuk om de gezonde FitGaaf!-materialen in te zetten? Dat kan bij 1-op-1 begeleiding of voor kleine en grote groepen. En je kunt dat samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Hieronder kun je een gratis proefpakket aanvragen. Bellen of mailen over de mogelijkheden vinden we ook leuk! Dat kan naar info@fitgaaf.nl of 050-8500691.

Liever direct bestellen? Dat kan in onze fitgave webshop. 

Bij preventie: Gezonde School-projecten

Bij zorgverlening en ondersteuning rond gezond opgroeien en opvoeden

Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen in Utrecht Overvecht
In Utrecht Overvecht vormen de FitGaaf!-kalender en stickers de kern van een gemengde leefstijlinterventie voor kinderen. In dit lokale FitGaaf!-programma wordt samengewerkt door de JGZ, praktijkondersteuner GGZ, dietiste, kinderfysiotherapeut en het buurtteam Jeugd. Het doel: “van kinderen met een ongezond gewicht naar vitale kinderen die lekker in hun vel zitten”.

Voor de specifieke plek in het zorgdomein in Utrecht Overvecht, bekijk de verwijshulp van Gezonde Wijk Overvecht hier (pdf).

Kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut of coach
Bij 1-op-1 begeleiding door bijvoorbeeld kinderdiëtist, kinderfysio, leefstijl-of gezinscoach kan de FitGaaf!-kalender met stickers specifiek een waardevolle ondersteuning zijn wanneer je kinderen minder frequent kan zien in je praktijk. Omdat het betreffende kind bijvoorbeeld alleen een basisverzekering heeft en de financiële situatie van het gezin vraagt om het, over langere periode en in kortere contactmomenten, uitsmeren van de vergoede zorgverlening. Doordat de kinderen en ouders thuis stickers plakken voor elke gezonde actie, hou je zo via de kalender toch een vinger aan de pols.

Eerst wat beter kennismaken? Dat kan met Koen’s gratis online FitGaaf!-Challenge of de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update.

Spread the word. Share this post!