Gezonde gastlessen en stickers plakken op IKC Dom Helder Camara

Tussen 22 mei en 12 juni hebben we een ‘fitgaaf’ Gezonde School-project op IKC Dom Helder Camara in Groningen georganiseerd! Mogelijk gemaakt vanuit de Jong Leren Eten subsidie. 

Als kick-off verzorgde Tom ‘fitgave’ gastlessen tijdens de gymlessen. Met de wortel-microfoon in de hand mochten de kids vertellen wat ze al wisten over gezond eten, drinken, bewegen en slapen. En ze kregen natuurlijk allemaal de FitGaaf!-stickerposters mee. Om thuis 3 weken gezonde stickers te plakken, samen met papa, mama, opa, oma of grote broer of zus.

Na 3 weken kwam Tom weer langs in de gymlessen en de klassen. Om bewegend het FitGaaf!-project te evalueren, te dansen op de FitGaaf!-song en ‘fitgave’ beweegspelletjes te doen, zoals ‘Groentedieven’.

De kinderen (en ouders) die thuis veel stickers hadden geplakt, mochten trots hun bonte FitGaaf!-stickersposter laten zien.

We kregen daarnaast een paar leuke reacties van ouders. Waaronder deze:

“Wij (ik en onze zoon van 9) vinden de start heel leuk en deden actief mee. Jonas merkte dat hij beter ging letten op voldoende drinken en ik merkte dat ik meer fruit ging eten en net een half uurtje eerder naar bed ging.”

Ook leuk voor jouw school of scholen in jouw regio? Naast de Jong Leren Eten-subsidie kunnen er ook FitGaaf!-projecten mogelijk worden gemaakt vanuit het Gezonde School Ondersteuningsaanbod. Meer informatie over de mogelijkheden onder landelijke subsidies via de groene knop hieronder.

 

gezonde school
gezonde school
gezonde school
gezonde school

Ook (Fit-)gave, gezonde projecten of begeleiding organiseren? Vraag een proefpakket-op-maat aan!

Lijkt het jou leuk om de gezonde FitGaaf!-materialen in te zetten? Dat kan bij 1-op-1 begeleiding of voor kleine en grote groepen. En je kunt dat samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Hieronder kun je een gratis proefpakket aanvragen. Bellen of mailen over de mogelijkheden vinden we ook leuk! Dat kan naar info@fitgaaf.nl of 050-8500691.

Liever direct bestellen? Dat kan in onze fitgave webshop. 

Bij preventie: Gezonde School-projecten

Bij zorgverlening en ondersteuning rond gezond opgroeien en opvoeden

Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen in Utrecht Overvecht
In Utrecht Overvecht vormen de FitGaaf!-kalender en stickers de kern van een gemengde leefstijlinterventie voor kinderen. In dit lokale FitGaaf!-programma wordt samengewerkt door de JGZ, praktijkondersteuner GGZ, dietiste, kinderfysiotherapeut en het buurtteam Jeugd. Het doel: “van kinderen met een ongezond gewicht naar vitale kinderen die lekker in hun vel zitten”.

Voor de specifieke plek in het zorgdomein in Utrecht Overvecht, bekijk de verwijshulp van Gezonde Wijk Overvecht hier (pdf).

Kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut of coach
Bij 1-op-1 begeleiding door bijvoorbeeld kinderdiëtist, kinderfysio, leefstijl-of gezinscoach kan de FitGaaf!-kalender met stickers specifiek een waardevolle ondersteuning zijn wanneer je kinderen minder frequent kan zien in je praktijk. Omdat het betreffende kind bijvoorbeeld alleen een basisverzekering heeft en de financiële situatie van het gezin vraagt om het, over langere periode en in kortere contactmomenten, uitsmeren van de vergoede zorgverlening. Doordat de kinderen en ouders thuis stickers plakken voor elke gezonde actie, hou je zo via de kalender toch een vinger aan de pols.

Eerst wat beter kennismaken? Dat kan met Koen’s gratis online FitGaaf!-Challenge of de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update.

Spread the word. Share this post!