Inzichten en bevindingen uit FitGaaf!-project binnen Lokaal preventieakkoord Gemeente Groningen

Tussen september 2022 en mei 2023 heeft het FitGaaf!-project plaatsgevonden in de Gemeente Groningen, binnen het Lokaal Preventieakkoord.

In dit preventieakkoord-project in Gemeente Groningen hebben we erkende Gezonde School-activiteit FitGaaf! gekoppeld aan de mogelijkheid voor gezinnen om gedurende het project gratis fruit en groente te ontvangen. Dit om de deelname aan het project eerlijker te maken.

We hebben een rapportage geschreven, met een overzicht van de uitgevoerde activiteiten, resultaten en de belangrijkste inzichten en adviezen voor uitvoer in andere gemeenten.

Wanneer je zelf plannen hebt om een soortgelijk project uit te voeren in jouw gemeente, zijn deze inzichten en ervaringen uit ons project wellicht waardevol.

Je download de rapportage geheel kosteloos via onderstaande groene knop.

Ben je nieuwsgierig hoe dit wellicht ook in jouw gemeente/regio binnen een lokaal preventieakkoord georganiseerd kan worden?
Stuur projectleider Tom dan even een mailtje via tomsteffens@fitgaaf.nl.

lokaal preventieakkoord
lokaal preventieakkoord

Ook nog op zoek naar invulling van lokaal preventieakkoord?

We delen graag onze ervaringen en denken met plezier vrijblijvend mee.

Bel of mail ons vooral! Dat kan naar info@fitgaaf.nl of 050-8500691.

Lijkt het je ook leuk om de gezonde FitGaaf!-materialen in te zetten? Dat kan bij 1-op-1 begeleiding of voor kleine en grote groepen. En je kunt dat samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Hieronder kun je alvast een gratis proefpakket aanvragen.

Bij preventie: Gezonde School-projecten

Bij zorgverlening en ondersteuning rond gezond opgroeien en opvoeden

Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen in Utrecht Overvecht
In Utrecht Overvecht vormen de FitGaaf!-kalender en stickers de kern van een gemengde leefstijlinterventie voor kinderen. In dit lokale FitGaaf!-programma wordt samengewerkt door de JGZ, praktijkondersteuner GGZ, dietiste, kinderfysiotherapeut en het buurtteam Jeugd. Het doel: “van kinderen met een ongezond gewicht naar vitale kinderen die lekker in hun vel zitten”.

Voor de specifieke plek in het zorgdomein in Utrecht Overvecht, bekijk de verwijshulp van Gezonde Wijk Overvecht hier (pdf).

Kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut of coach
Bij 1-op-1 begeleiding door bijvoorbeeld kinderdiëtist, kinderfysio, leefstijl-of gezinscoach kan de FitGaaf!-kalender met stickers specifiek een waardevolle ondersteuning zijn wanneer je kinderen minder frequent kan zien in je praktijk. Omdat het betreffende kind bijvoorbeeld alleen een basisverzekering heeft en de financiële situatie van het gezin vraagt om het, over langere periode en in kortere contactmomenten, uitsmeren van de vergoede zorgverlening. Doordat de kinderen en ouders thuis stickers plakken voor elke gezonde actie, hou je zo via de kalender toch een vinger aan de pols.

Eerst wat beter kennismaken? Dat kan met Koen’s gratis online FitGaaf!-Challenge of de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update.

Spread the word. Share this post!