FitGaaf! stickers plakken dankzij Gezonde School-ondersteuningsaanbod

Ook op IKC it Pertoer in Weidum (Gemeente Leeuwarden, Friesland) zijn de kinderen en ouders/verzorgers van start gegaan met Gezonde School-project FitGaaf!

Tom ging alle klassen (groep 1 t/m 8) langs om de stickerposters uit te leggen en uit te delen. En natuurlijk mochten de eerste stickers al geplakt worden! Voor de al uitgevoerde gezonde acties van die ochtend.

De rest van de stickers mogen de komende drie weken thuis worden geplakt. Samen met papa, mama, opa, oma of grote broer of zus.

Door die stickers te plakken wordt samen op een speelse manier ontdekt wat er al heel goed gaat en wat er misschien nog een beetje beter kan.

Op deze school is het FitGaaf!-project mogelijk gemaakt vanuit het ondersteuningsaanbod van Gezonde School.

Mail of bel ons gerust voor vrijblijvend overleg over mogelijkheden op jouw school en/of jouw regio: 050-8500691 / info@fitgaaf.nl

Of klik voor meer informatie op de groene knop hieronder:

gezonde school
gezonde school

Ook (Fit-)gave, gezonde projecten of begeleiding organiseren? Vraag een proefpakket-op-maat aan!

Lijkt het jou leuk om de gezonde FitGaaf!-materialen in te zetten? Dat kan bij 1-op-1 begeleiding of voor kleine en grote groepen. En je kunt dat samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Hieronder kun je een gratis proefpakket aanvragen. Bellen of mailen over de mogelijkheden vinden we ook leuk! Dat kan naar info@fitgaaf.nl of 0591-547902.

Liever direct bestellen? Dat kan in onze fitgave webshop. 

Bij preventie: Gezonde School-projecten

Bij zorgverlening en ondersteuning rond gezond opgroeien en opvoeden

Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen in Utrecht Overvecht
In Utrecht Overvecht vormen de FitGaaf!-kalender en stickers de kern van een gemengde leefstijlinterventie voor kinderen. In dit lokale FitGaaf!-programma wordt samengewerkt door de JGZ, praktijkondersteuner GGZ, dietiste, kinderfysiotherapeut en het buurtteam Jeugd. Het doel: “van kinderen met een ongezond gewicht naar vitale kinderen die lekker in hun vel zitten”.

Voor de specifieke plek in het zorgdomein in Utrecht Overvecht, bekijk de verwijshulp van Gezonde Wijk Overvecht hier (pdf).

Kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut of coach
Bij 1-op-1 begeleiding door bijvoorbeeld kinderdiëtist, kinderfysio, leefstijl-of gezinscoach kan de FitGaaf!-kalender met stickers specifiek een waardevolle ondersteuning zijn wanneer je kinderen minder frequent kan zien in je praktijk. Omdat het betreffende kind bijvoorbeeld alleen een basisverzekering heeft en de financiële situatie van het gezin vraagt om het, over langere periode en in kortere contactmomenten, uitsmeren van de vergoede zorgverlening. Doordat de kinderen en ouders thuis stickers plakken voor elke gezonde actie, hou je zo via de kalender toch een vinger aan de pols.

Eerst wat beter kennismaken? Dat kan met Koen’s gratis online FitGaaf!-Challenge of de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update.

Spread the word. Share this post!