Weer 'Jong Leren Eten' subsidie voor scholen en kinderopvang!

Tot €2.000,- per schoollocatie (en €500,- per kinderopvanglocatie) beschikbaar

Daar passen onder andere twee varianten van een FitGaaf!-project in 🙂

Er is weer een nieuwe subsidieronde Jong Leren Eten gestart! Met als motto’ Lekker naar Buiten’! Om zoveel mogelijk kinderen en jongeren structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten rond voedsel/voeding. Met als uiteindelijk doel dat zij leren om gezonde en duurzame keuzes maken. Er is voor schooljaar 2021-2022 per school een subsidie van maximaal €2000,- beschikbaar. En voor kinderopvanglocaties €500,-. Daar passen twee varianten van een FitGaaf!-project binnen. We zetten het proces en de mogelijkheden hieronder op een rijtje voor (speciaal) basisonderwijs. Het aanvragen voor Kinderopvang (KO) gaat iets anders, volg daarvoor deze link.

Om in aanmerking te kunnen komen voor deze subsidie is het van belang om voor 30 september 2021 je school en jullie belangstelling voor de subsidieregeling te registreren via mijngezondeschool.nl. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Het is daarbij handig om alvast de gegevens van je school bij de hand te hebben, zoals het brin-nummer (makkelijk te google'n via zoekopdracht 'brin-nummer en naam van jullie school'). Na bevestiging van die account-registratie kun je op het portal van mijngezondeschool.nl  je belangstelling voor de subsidieregeling 'Jong Leren Eten' aangeven door het beantwoorden van een paar korte vragen.

Belangstelling registreren kan tot 30 september! Zo gepiept, maar mail of bel ons gerust voor wat hulp of voor vrijblijvend overleg: 050-8500691 / info@fitgaaf.nl

Na de registratie van belangstelling zal de toewijzingsprocedure plaatsvinden. In Oktober 2021 ontvangen scholen een besluit over de toekenning. Scholen die de meeste kans maken zijn o.a. scholen voor speciaal onderwijs.

Als jullie school de subsidie toegekend krijgen, krijg je daarover een mail met instructies. Daarin staat ongeveer het volgende: Stap 1 "Log in bij www.mijngezondeschool.nl en kies voor het tabje "Jong Leren Eten!" in het uitrolvenster. Klik op de knop "start aanvraag". Stap 2 "Kies de activiteit(en) waarvoor de school de subsidie wil gebruiken, voor moestuinieren / koken / gastles of workshop. Dit bepaalt de hoogte van het subsidiebedrag. Nadat dit is ingediend staat de keuze als pdf-bestand in het dashboard van de school. Het is slechts eenmalig mogelijk een keuze te maken. Daarom is het belangrijk vooraf te weten met welke klassen welke activiteiten worden gedaan. Eenmaal ingediende activiteiten zijn niet meer te wijzigen." Je geeft dus aan welke activiteiten je graag per klas wil gaan doen. Daar is een activiteiten matrix voor gemaakt. Scroll naar beneden op deze pagina voor onze versie van die matrix, waarin we aangegeven waar en hoe een FitGaaf!-project past: onder koken en onder gastles. FitGaaf! voldoet daarbij aan de gestelde voorwaarden: we zijn een erkende Gezonde School-activiteit, o.a. op het vereiste thema voeding.  Een leuk onderwerp voor in het komende teamoverleg: welke gezonde activiteiten willen jullie per klas gaan doen?!

FitGaaf!-wegwijzer activiteiten-matrix Jong Leren Eten

(paar keer inzoomen om het goed te kunnen lezen) 🙂

FitGaaf! is erkend door:

De aangevraagde activiteit(en) moeten vóór 30 juni 2022 worden uitgevoerd. Als school moet je daarbij zelf de kosten voorschieten. Facturen en bonnetjes moet je daarbij goed bewaren. Ook wat betreft wijze van betaling staan we bij FitGaaf! altijd open voor overleg.

In elke fase denken we graag met je mee.  Mail of bel ons gerust: 050-8500691 / info@fitgaaf.nl

Je mag ook eerst vrijblijvend een proefpakket van ons lesmateriaal aanvragen.

Uitgebreide informatie over Jong Leren Eten en deze subsidieaanvraag kun je vinden via de site van Jong Leren Eten. 

Namens Team FitGaaf!, een gezonde groet!

Tom Steffens // Initiator FitGaaf! // tomsteffens@fitgaaf.nl

Meer over onze 'fitgave' Gezonde School-projecten

Speels en positief werken aan preventie en bewustwording rond gezond eten, drinken en bewegen! Met minimale belasting van de leerkrachten. Zo organiseerden we in het begin van 2018 in Hoogeveen op drie basisscholen van Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs Hoogeveen (PricoH) het FitGaaf!-project ‘Kids & Ouders’. Kijk hier terug hoe dat ging en lees een samenvatting van de belangrijkste bevindingen uit voor-en nametingen op zelfervaren fitheid, actieve deelname en evaluaties met deelnemende kinderen. Zo’n alles-uit-de-kast project organiseerden we in september 2018 ook op drie scholen in Groningen! Dat deden we in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen. Maar je mag er ook helemaal je eigen draai aan geven!

Eerst beter kennismaken? Dat kan! Met onze gratis online cursus of een gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update.

Spread the word. Share this post!