Gave 'Jong Leren Eten' subsidie: Tot €2.000,- per school beschikbaar

Daar passen onder andere twee varianten van een FitGaaf!-project in! 🙂

Vanuit het landelijke programma Jong Leren Eten 2017-2020 is een subsidieronde gestart om zoveel mogelijk kinderen en jongeren structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten rond voedsel/voeding. Met als uiteindelijk doel dat zij leren om gezonde en duurzame keuzes maken. Er is voor schooljaar 2019-2020 per school een subsidie van maximaal €2000,- beschikbaar. Daar passen twee varianten van een FitGaaf!-project binnen! We zetten het hieronder op een rijtje. 

Stap 1. Belangstelling registreren voor 30-9

Om in aanmerking te kunnen komen voor deze subsidie is het van belang om voor 30 september 2019 je school en jullie belangstelling voor de subsidieregeling te registreren via mijngezondeschool.nl. Het is daarbij handig om alvast de gegevens van je school bij de hand te hebben, zoals het brin-nummer (makkelijk te google'n via zoekopdracht 'brin-nummer en naam van jullie school'). Na bevestiging van die account-registratie kun je op het portal van mijngezondeschool.nl  je belangstelling voor de subsidieregeling 'Jong Leren Eten' aangeven door het beantwoorden van twee korte vragen. Dit duurt ongeveer 5 minuten. 

Wil je graag eerst vrijblijvend met ons overleggen of brainstormen, of heb je hulp nodig met de registratie? Mail of bel ons gerust: 050-8500691 / info@fitgaaf.nl

Stap 2. Activiteiten kiezen in oktober

Na de registratie van belangstelling zal de toewijzingsprocedure plaats vinden van 1 t/m 8 oktober. Scholen die de meeste kans maken zijn scholen die hoog schoren in de gewichten-regeling van DUO en scholen voor speciaal onderwijs. Als de school de subsidie toegekend heeft gekregen dien je de aanvraag verder in te vullen. Je geeft daarbij aan welke activiteiten je graag per klas wil gaan doen. Daar hebben ze een activiteiten matrix voor gemaakt. Scroll iets naar beneden voor onze versie van die matrix, waarin we aangegeven waar en hoe een FitGaaf!-project past. FitGaaf! voldoet daarbij aan de gestelde voorwaarden: we zijn een erkende Gezonde School-activiteit, o.a. op het vereiste thema voeding

De volledige aanvraag moet voor 1 december 2019 ingediend worden. Ook in deze fase helpen we je graag mee.  Mail of bel ons gerust: 050-8500691 / info@fitgaaf.nl

Je mag ook eerst vrijblijvend een proefpakket van ons lesmateriaal aanvragen. 

Uitgebreide informatie over Jong Leren Eten en deze subsidieaanvraag kun je vinden via de site van Jong Leren Eten. 

Namens Team FitGaaf!, een gezonde groet!

Tom Steffens // Initiator FitGaaf! // tomsteffens@fitgaaf.nl

FitGaaf!-wegwijzer activiteiten-matrix Jong Leren Eten

Meer over onze 'fitgave' Gezonde School-projecten

Speels en positief werken aan preventie en bewustwording rond gezond eten, drinken en bewegen! Met minimale belasting van de leerkrachten. Zo organiseerden we in het begin van 2018 in Hoogeveen op drie basisscholen van Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs Hoogeveen (PricoH) het FitGaaf!-project ‘Kids & Ouders’. Kijk hier terug hoe dat ging en lees een samenvatting van de belangrijkste bevindingen uit voor-en nametingen op zelfervaren fitheid, actieve deelname en evaluaties met deelnemende kinderen. Zo'n alles-uit-de-kast project organiseerden we in september 2018 ook op drie scholen in Groningen! Dat deden we in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen. Maar je mag er ook helemaal je eigen draai aan geven!

Liever eerst wat beter kennismaken? Dat kan met onze gratis online cursus of een gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update. 

Spread the word. Share this post!