Kick-off Fitgave Gezonde School-projecten op basisscholen in Oosterparkwijk

Op 17 september, in de Nationale Sportweek, zijn drie basisscholen in de Oosterparkwijk met FitGaaf! gestart als onderdeel van het B-Fit project. Na een feestelijke en sportieve kick-off op elk schoolplein, gaan de kinderen vier weken vooral thuis aan de slag met een gezonde kalender en stickers. Het project is geïnitieerd door Huis voor de Sport Groningen. Lees hieronder het gezamenlijke persbericht.

Deelnemende basisscholen zijn de Borgmanschool, locatie Vinken, de Siebe Jan Boumaschool en CBS De Kleine Wereld. B-Fit laat kinderen, ouders en docenten op een unieke manier kennismaken met gezond leven, bewegen en voeding. Het samenwerkingsverband bestaat uit de drie basisscholen, de kinderopvanglocaties van de SKSG, Kids First COP groep en Wij Oosterparkwijk.

Kalender meet gezondheid
FitGaaf! werkt als volgt: kinderen plakken stickers op een kalender voor elke gezonde actie die ze die dag hebben gedaan. Het gaat om gezond eten, drinken en bewegen. Maar ook slapen. Op deze manier leren kinderen wat er dagelijks benodigd is voor een gezonde leefstijl en in hoeverre ze hier al aan voldoen. Dit gebeurt enerzijds op school, maar vooral ook thuis, waar kinderen de uitdaging aan kunnen gaan met hun ouders/verzorgers.

Feestelijke opening op het plein
Op elke school wordt het project voor leerlingen, leerkrachten en ouders feestelijk en actief afgetrapt. Hiervoor zorgt Eric Herber van Projump met zijn mobiele podium met gebruikmaking van springtouwen.
Vervolgens krijgen alle kinderen in de klas uitleg over FitGaaf! en krijgen ze een envelop met de kalender en gezonde stickers mee naar huis. Na vier weken wordt het project ook weer feestelijk en sportief op school afgesloten. En laat dit nu net samenvallen met de Healthy Ageing Week!

Ook Fitgave projecten organiseren?

Lijkt het jou leuk om ook gezonde FitGaaf!-projecten te organiseren? Dat kun je samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Een indicatie van prijzen bij zo'n eigen-draai-project zie je hieronder. Ontdek de mogelijkheden door een vrijblijvende offerte met gratis proefpakket aan te vragen. 

Op de hoogte blijven? Geef je hieronder op voor onze updates (Dan krijg je ook nog eens onze gratis online cursus of een gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat kado)!

Spread the word. Share this post!