Gezonde stickers plakken + FitGaaf!-app + gratis fruit en groente

We mogen een waardevol gezond project draaien in (onze thuis-) gemeente Groningen! Mogelijk gemaakt vanuit het Lokaal Preventieakkoord.

De kern draait om onze bestaande ‘fitgave’ Gezonde School-projecten: Rond de Nationale Sportweek (van 16 t/m 25 september) mogen 40 klassen van basisscholen uit Groningen gratis starten met de FitGaaf!-stickerposter. Dit in een gave samenwerking met Sport050. Na een kickoff-gastles in de klas gaan kinderen en ouders/verzorgers 3 weken thuis gezonde stickers plakken. Zo wordt er speels geleerd hoe goed slapen, gezond eten, drinken en bewegen nu al gaat en wat er misschien nog wat beter kan. Aanvullend kunnen kinderen en ouders ook samen de FitGaaf!-app met gezonde mini-games gebruiken!

Maar dat is niet alles. Vanuit de FitGaaf!-missie (van gezond opgroeien en opvoeden een eerlijkere strijd maken) vinden we het superbelangrijk dat kinderen een zo eerlijk mogelijke kans krijgen om hier goed aan mee te kunnen doen. Daarom bieden we gezinnen die het minder breed hebben, de mogelijkheid om drie weken lang elke week een gezonde tas met groente en fruit te ontvangen.

De producten zullen geleverd worden door lokale aanbieders en zullen op vaste momenten op vaste plekken in de wijken van de deelnemende scholen worden uitgedeeld. Tijdens informele uitdeelmomenten, waar ook steeds activiteiten voor kind en ouder aan worden gekoppeld.

We willen hiermee actief onderzoeken of dit kan leiden tot iets meer rust en ‘bandbreedte’ binnen gezinnen. Om daarmee wellicht ook wat meer rust en ruimte te vinden om open te staan voor gezonde activiteiten of ondersteuning na het project.

Een spannend experiment, in een complexe context. Best een puzzel om alles, van de communicatie tot praktische uitvoer, het meten van impact en zorgen voor goed vervolg na het project, zo laagdrempelig, respectvol en positief stimuleren te organiseren.

Heb jij hier goede ideeen bij? Die horen we heel graag. Stuur een mail naar projectleider Tom Steffens via tomsteffens@fitgaaf.nl!

lokaal preventieakkoord
lokaal preventieakkoord
lokaal preventieakkoord

Ook (Fit-)gave, gezonde projecten of begeleiding organiseren? Vraag een proefpakket-op-maat aan!

Lijkt het jou leuk om de gezonde FitGaaf!-materialen in te zetten? Dat kan bij 1-op-1 begeleiding of voor kleine en grote groepen. En je kunt dat samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Hieronder kun je een gratis proefpakket aanvragen. Bellen of mailen over de mogelijkheden vinden we ook leuk! Dat kan naar info@fitgaaf.nl of 050-8500691.

Liever direct bestellen? Dat kan in onze fitgave webshop. 

Bij preventie: Gezonde School-projecten

Bij zorgverlening en ondersteuning rond gezond opgroeien en opvoeden

Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen in Utrecht Overvecht
In Utrecht Overvecht vormen de FitGaaf!-kalender en stickers de kern van een gemengde leefstijlinterventie voor kinderen. In dit lokale FitGaaf!-programma wordt samengewerkt door de JGZ, praktijkondersteuner GGZ, dietiste, kinderfysiotherapeut en het buurtteam Jeugd. Het doel: “van kinderen met een ongezond gewicht naar vitale kinderen die lekker in hun vel zitten”.

Voor de specifieke plek in het zorgdomein in Utrecht Overvecht, bekijk de verwijshulp van Gezonde Wijk Overvecht hier (pdf).

Kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut of coach
Bij 1-op-1 begeleiding door bijvoorbeeld kinderdiëtist, kinderfysio, leefstijl-of gezinscoach kan de FitGaaf!-kalender met stickers specifiek een waardevolle ondersteuning zijn wanneer je kinderen minder frequent kan zien in je praktijk. Omdat het betreffende kind bijvoorbeeld alleen een basisverzekering heeft en de financiële situatie van het gezin vraagt om het, over langere periode en in kortere contactmomenten, uitsmeren van de vergoede zorgverlening. Doordat de kinderen en ouders thuis stickers plakken voor elke gezonde actie, hou je zo via de kalender toch een vinger aan de pols.

Eerst wat beter kennismaken? Dat kan met Koen’s gratis online FitGaaf!-Challenge of de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update.

Spread the word. Share this post!