Nieuwe 'fitgave' teamleden: Tessa en Karlijn

We werken al jaren gaaf samen met verschillende onderwijsorganisaties in Nederland. Bijvoorbeeld met de Hanze Hogeschool Groningen. Vanuit de opleiding Voeding & Dietitiek voeren weer twee toppers de komende maanden hun afstudeeronderzoek uit bij ons.

Hieronder stellen ze zich voor!

gezonde school

Karlijn

Hi! Ik ben Karlijn en ik studeer Voeding & Diëtetiek aan de Hanze Hogeschool Groningen.
Als moeder van 2 kinderen vind ik het heel erg belangrijk dat kinderen gezond kunnen opgroeien. Laat FitGaaf! daar nu perfect bij aansluiten. Ik vind het dan ook ontzettend leuk om mijn afstudeeronderzoek, samen met Tessa, te kunnen gaan doen bij FitGaaf!
Naast me te verdiepen in voeding, vind ik het leuk om het geleerde in de praktijk te brengen. Zo sta ik graag in de keuken om de lekkerste en gezondste baksels te maken. Waar ik dus ook een kieskeurig testpanel voor heb 🙂

gezonde school

Tessa

Hallo, ik ben Tessa en ik studeer ook aan de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Hanzehogeschool. Ik begin mijn afstudeerperiode met het schrijven van een scriptie voor Fitgaaf! Het spreekt mij aan om mij voor dit bedrijf in te zetten, omdat ik mij graag inzet om de gezondheid van kinderen te verbeteren: Ik vind het belangrijk om kinderen zo vroeg mogelijk op een speelse manier bewust te maken van het belang van gezond leven!

Ook geloof ik in preventie om curatie te voorkomen. Samen met Karlijn ga ik onderzoek doen naar de FitGaaf!-app, zodat deze hopelijk zo snel mogelijk voor iedereen beschikbaar is, aan alle behoeften voldoet en het gewenste resultaat oplevert. Ik heb er zin in!

gezonde school

Ook (Fit-)gave, gezonde projecten of begeleiding organiseren? Vraag een proefpakket-op-maat aan!

Lijkt het jou leuk om de gezonde FitGaaf!-materialen in te zetten? Dat kan bij 1-op-1 begeleiding of voor kleine en grote groepen. En je kunt dat samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Hieronder kun je een gratis proefpakket aanvragen. Bellen of mailen over de mogelijkheden vinden we ook leuk! Dat kan naar info@fitgaaf.nl of 050-8500691.

Liever direct bestellen? Dat kan in onze fitgave webshop. 

Bij preventie: Gezonde School-projecten

Speels en positief werken aan preventie en bewustwording rond gezond eten, drinken en bewegen! Met minimale belasting van de leerkrachten. Zo organiseerden we in het begin van 2018 in Hoogeveen op drie basisscholen van Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs Hoogeveen (PricoH) het FitGaaf!-project ‘Kids & Ouders’. Kijk hier terug hoe dat ging en lees een samenvatting van de belangrijkste bevindingen uit voor-en nametingen op zelfervaren fitheid, actieve deelname en evaluaties met deelnemende kinderen. Zo’n alles-uit-de-kast project organiseerden we in september 2018 ook op drie scholen in Groningen! Dat deden we in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen. Maar je mag er ook helemaal je eigen draai aan geven!

Bij zorgverlening en ondersteuning rond gezond opgroeien en opvoeden

Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen in Utrecht Overvecht
In Utrecht Overvecht vormen de FitGaaf!-kalender en stickers de kern van een gemengde leefstijlinterventie voor kinderen. In dit lokale FitGaaf!-programma wordt samengewerkt door de JGZ, praktijkondersteuner GGZ, dietiste, kinderfysiotherapeut en het buurtteam Jeugd. Het doel: “van kinderen met een ongezond gewicht naar vitale kinderen die lekker in hun vel zitten”.

Voor de specifieke plek in het zorgdomein in Utrecht Overvecht, bekijk de verwijshulp van Gezonde Wijk Overvecht hier (pdf).

Kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut of coach
Bij 1-op-1 begeleiding door bijvoorbeeld kinderdiëtist, kinderfysio, leefstijl-of gezinscoach kan de FitGaaf!-kalender met stickers specifiek een waardevolle ondersteuning zijn wanneer je kinderen minder frequent kan zien in je praktijk. Omdat het betreffende kind bijvoorbeeld alleen een basisverzekering heeft en de financiële situatie van het gezin vraagt om het, over langere periode en in kortere contactmomenten, uitsmeren van de vergoede zorgverlening. Doordat de kinderen en ouders thuis stickers plakken voor elke gezonde actie, hou je zo via de kalender toch een vinger aan de pols.

Eerst wat beter kennismaken? Dat kan met Koen’s gratis online FitGaaf!-Challenge of de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update.

Spread the word. Share this post!