FitGaaf!-methode stap hoger erkend in interventiedatabase RIVM

Hiep hoi! Onze FitGaaf!-methode is weer een stap hoger erkend in de landelijke interventiedatabase Gezond Leven!


Gezonde keuzes leuk maken en belonen. Met stickers onder andere. Recent is FitGaaf! als preventieve interventie weer beoordeeld door de erkenningscommisie van het RIVM. Uitslag: FitGaaf! staat weer een erkenningsstap hoger ('Goed Onderbouwd') in de interventiedatabase van het RIVM.
Met dit oordeel wordt erkend dat de werkzaamheid van onze aanpak solide is onderbouwd met modellen, theorie en literatuur. 


In het kort

Doel: Kinderen tussen 4 en 12 jaar zijn zich beter bewust van hun eet-, drink-, beweeg- en slaappatroon en weten hoe ze dit patroon kunnen verbeteren. Het actief betrekken van ouders en groepsleerkrachten vergroot de kans dat kinderen op de langere termijn een gezondere leefstijl ontwikkelen.

Aanpak: Na een educatieve start op school worden kinderen, door thuis stickers te plakken, gestimuleerd tot gezond gedrag. De stickers bieden kind, ouder/verzorger en groepsleerkracht inzicht in huidig gedrag, versterkt bewustzijn en een actieve leerervaring over ontbijt, fruit en groente eten, water drinken, voldoende matig intensief en intensief bewegen en slapen.

Oordeel commissie

De commissie (Commissie 2: Jeugdgezondheidszorg, preventie en gezondheidsbevordering voor jeugd van het RIVM) vindt "FitGaaf! een kleine goed uit te voeren interventie met een positieve insteek. De interventie richt zich vooral op de bewustwording van een gezonde leefstijl op school en thuis. De materialen zijn concreet en de stappen zijn helder."

De volledige beschrijving in de interventiedatabase van het Loket Gezond Leven vind je hier: https://interventies.loketgezondleven.nl/leefstijlinterventies/interventies-zoeken/1402356

erkende interventie

erkende interventie

erkende interventie

Ook (Fit-)gave, gezonde projecten organiseren? Vraag een proefpakket-op-maat aan!

Lijkt het jou leuk om de gezonde FitGaaf!-methode en materialen in te zetten? Dat kan bij Gezonde School-projecten, Gezonde Kinderopvang-projecten, maar ook bij begeleiding van kleinere groepen of 1-op-1 begeleiding. En je kunt dat samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven!  Je kunt hieronder een gratis proefpakket-op-maat aanvragen. Bellen of mailen over de mogelijkheden vinden we ook leuk! Dat kan naar info@fitgaaf.nl of 050-8500691.

Liever direct bestellen? Dat kan in onze fitgave webshop. 

Je kunt ons ook op social media volgen!

Liever eerst wat beter kennismaken? Dat kan met Koen's gratis online FitGaaf!-Challenge of de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update. 

Spread the word. Share this post!