Tien gezinnen in Slagharen doen samen mee aan FitGaaf!

In november zijn 10 gezinnen in Slagharen samen aan de slag met FitGaaf! In totaal 34 deelnemers (kinderen en ouders) plakken vier weken lang stickers voor gezond eten, drinken, bewegen en slapen. Elke week is er ook een groepsbijeenkomst, waar samen bewogen kan worden door kind en ouder.

Het FitGaaf!-project in Slagharen is tot stand gekomen vanuit de werkgroep Gewoon Gezond Slagharen, met daarin inwoners, plaatselijk belang, welzijnsorganisatie de stuw, sportverenigingen en de gemeente Hardenberg. De groepsbijeenkomsten worden verzorgd door Flow Groepstraining. Zowel deelnemende ouders en kinderen kunnen hier vier weken lang samen bewegen tijdens WOW kids. Zo wordt ook het groepsgevoel versterkt en het bewegen zorgt natuurlijk voor het mogen plakken van de sport-sticker ๐Ÿ˜‰

Gewoon Gezond
De gemeente Hardenberg heeft een faciliterende en adviserende rol binnen werkgroep Gewoon Gezond Slagharen. Bij het FitGaaf!-project is Marlon Stevelink vanuit de gemeente Hardenberg betrokken. Ze licht de Gewoon Gezond aanpak toe: โ€œWe werken in de gemeente Hardenberg met de JOGG aanpak. Dit heet bij ons de Gewoon Gezond aanpak. Gezonde dorpen en wijken is een van onze speerpunten. Omdat we een gemeente zijn met 29 verschillende kernen/dorpen werken we graag dorpsgericht. Zo ook in Slagharen. Vanuit de werkgroep komen allerlei gezonde initiatieven tot stand, denk aan; wekelijkse hardloopgroepen, ontwikkeling kunstroute, de jaarlijkse gezondheidsweek, samen kokenโ€

Bij het FitGaaf!-project komen eigenlijk verschillende van dergelijke gezonde initiatieven samen. Zo werd er tijdens de startbijeenkomst meteen samen gesport. Extra leuk is dat er bij het FitGaaf!-project een actieve rol is voor stagiair Niamh Koggel van de opleiding Sport en Bewegen aan Landstede.

Ook (Fit-)gave, gezonde dingen organiseren? Vraag een proefpakket-op-maat aan!

Lijkt het jou leuk om de gezonde FitGaaf!-materialen in te zetten? Dat kan bij 1-op-1 begeleiding of voor kleine en grote groepen. En je kunt dat samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Speciaal in november en december kun je een gratis proefpakket-op-maat aanvragen. Bellen of mailen over de mogelijkheden vinden we ook leuk! Dat kan naar info@fitgaaf.nl ofย 050-8500691.

Liever direct bestellen? Dat kan in onze fitgave webshop.ย 

Liever eerst wat beter kennismaken? Dat kan met Koen's gratis online FitGaaf!-Challenge of de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update.ย 

Spread the word. Share this post!