Kick-off Fitgave Gezonde School-projecten regio Ten Boer (Groningen)

Op 21 mei gingen onze Koen en Carmen op een 'Tour de Ten Boer'! Voor de aftrap van 'fitgave' Gezonde School-projecten op 7 scholen. In een gave samenwerking met Bslim ten Boer, Huis voor de Sport Groningen en ALO- en Alfa Sport & Bewegen-studenten! 

Het project in cijfers: 7 scholen, 7 klassen (groep 5/6), 150 kids + ouders, 4 weken gezonde stickers plakken. Deelnemende basisscholen zijn OBS Garmerwolde, CBS de Til (Thesinge), OBS De Huifkar (Ten Boer), CBS de Fontein (Ten Boer)
CBS de Wieken (Ten Post), BS Woltersum en Basisschool de Poort (Ten Boer). 

Gezonde spelletjes op het plein, uitleg in de klas
Op elke school werd het project voor leerlingen en leerkrachten vrolijk en actief afgetrapt. Op het schoolplein werden verschillende spelletjes gespeeld in het thema gezondheid, georganiseerd door enthousiaste studenten van de ALO en Alfa-college Sport & Bewegen! In de klas gingen de kinderen met Koen en Carmen, aan de hand van de stickertjes, in gesprek over gezond eten, drinken, bewegen en slapen. En kregen ze de FitGaaf!-kalender en gezonde stickers uitgedeeld. Om een vliegende start te maken, mochten de kinderen al meteen de eerste stickers van de week plakken. Een mooie voorsprong in een gezond wedstrijdje met een van de ouders thuis! De kinderen mogen namelijk thuis iemand uitdagen om ook gezonde stickers te plakken.

Stickers plakken voor gezond eten, drinken, bewegen en slapen
FitGaaf! werkt namelijk als volgt: kinderen en ouders plakken stickers op een kalender voor elke gezonde actie die ze die dag hebben gedaan. Het gaat om gezond eten, drinken en bewegen. Maar ook slapen. Op deze manier leren kinderen wat er dagelijks benodigd is voor een gezonde leefstijl, hoe goed dat al gaat en wat er misschien nog wat beter kan.  

Over vier weken wordt het project ook weer feestelijk en sportief op school afgesloten! Veel succes en plezier allemaal!

Ook Fitgave projecten organiseren?

Lijkt het jou leuk om ook gezonde FitGaaf!-basisschool-projecten te organiseren? Bijvoorbeeld als buurtsportcoach of diëtist die graag met preventie en bewustwording bezig is? Dat kun je samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! In het filmpje hieronder zie je alvast de basisstappen van een basisscholen-project. Als erkende interventie draagt dat bij aan een Gezonde School. Ontdek de mogelijkheden door een vrijblijvende offerte met gratis proefpakket aan te vragen. 

Ons eerst beter leren kennen? Vinden we ook leuk! Geef je hieronder op voor onze updates (Dan krijg je ook nog eens onze gratis online cursus of een gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat kado)!

Spread the word. Share this post!