FitGaaf! aangesloten bij Alliantie Kinderarmoede

Tijdens het Alles is Gezondheid-congres in Eindhoven heeft Carmen namens FitGaaf! officieel onze betrokkenheid bij de Alliantie Kinderarmoede ondertekend.

Dat is een logische link binnen onze missie. Wij willen van gezond opgroeien een eerlijke strijd maken. Voor jong en oud, arm en rijk. Door dagelijks gezond eten, drinken en bewegen een beetje leuker, makkelijker en laagdrempeliger te maken. 

Wat is de Alliantie Kinderarmoede?

We citeren: "De Alliantie Kinderarmoede is een initiatief van Missing Chapter Foundation, Alles is Gezondheid en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid (NCJ). Ons doel is stevig: in 2030 zijn kinderen niet meer de dupe van de gevolgen van armoede. De Alliantie brengt partners uit alle relevante sectoren, te weten vanuit het onderwijs, de (jeugd)gezondheidszorg, de zorgverzekeraars, het bedrijfsleven, de banken en bij de overheid bij elkaar. Zo willen we gezamenlijk- door de keten heen- creatieve en slimme oplossingsrichtingen bedenken voor de aanpak van kinderarmoede en de effecten op hun gezondheid".

Wat wordt verwacht van partners?

"Partner zijn betekent dat je de belofte onderschrijft, en inzicht biedt in de activiteiten die je als organisatie onderneemt om kinderarmoede het land uit te helpen". 

Ook bijdragen? Hier tref je meer informatie over de Alliantie Kinderarmoede. 

Wat wij (extra) gaan doen om het doel van de Alliantie Kinderarmoede te bereiken.
Onze bestaande gezonde basisschoolprojecten, vinden al grotendeels plaats op basisscholen in wijken waar bovengemiddeld veel kinderen in armoede opgroeien. Ook bieden we online al verschillende vormen van gratis ondersteuning rond gezond eten, drinken, bewegen en slapen. Daarnaast willen we kleinere gezonde workshops en presentaties organiseren in de wijk. We laten zien hoe je, ook met heel weinig budget, gezonde keuzes in eten, drinken en bewegen leuk, makkelijk en aantrekkelijk kunt maken. Bijvoorbeeld door zoiets laagdrempeligs als kraanwater, net iets aantrekkelijker te maken tot fruitwater. 

Gratis ondersteuning bij gezond eten, drinken, bewegen en slapen.

Kies hieronder uit onze gratis online cursus of de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat. 

Spread the word. Share this post!