#FITGAAFCHALLENGE 2018

Je gezonde goede voornemens vasthouden. Samen met het gezin!

 
Dat is fijn. Voor grote mensen en voor kinderen. Maar waar begin je en hoe hou je dat vast?
Structuur en ritme helpen je om te wennen aan dingen. En als je aan iets gewend bent, hou je het vaak veel beter vol!
Je kunt elkaar helpen bij dagelijks gezond eten, drinken en bewegen. Doe samen mee aan de #fitgaafchallenge!
 
 

FitGaaf! = een gezonde kalender met stickers.

In de #FITGAAFCHALLENGE gaan jullie thuis samen vier weken gezonde stickers plakken. Zo zien jullie samen hoe goed gezond eten, drinken en bewegen nu al gaat. En wat er misschien beter kan. De fanatiekste kids en ouders maken ook nog eens kans op leuke prijzen!

 

Klinkt gaaf!.. Maar hoe werkt dat dan?

 
Bijvoorbeeld op de koelkast! En leg het stickerboekje met de gezonde stickers in de keukenla.
Er zijn stickers voor gezond eten, drinken, bewegen en slapen. Er is een deel voor stickers voor kinderen en een deel voor een van de ouders/verzorgers!
Aan het einde van elke week bekijken jullie samen de kalender en de geplakte stickers. Wat ging goed deze week, wat kan beter?
 
 

Gaaf? Je kunt op 2 manieren beginnen met jullie #fitgaafchallenge!

 
 

1. Start direct met de FitGaaf!-kalender en stickers

Jullie #fitgaafchallenge start je door de kalender met stickers alvast te bestellen. Jullie kunnen daarna op elke maandag in januari beginnen met het plakken van de gezonde stickers! En tijdens de #fitgaafchallenge krijgen jullie via e-mail regelmatig extra online ondersteuning, tips en inspiratie! Onder de meest actieve ouders en kinderen verloten we aan het eind leuke prijzen!

 
 

2. Start eerst met de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat

Je kunt FitGaaf! ook eerst een weekje proberen. Daarvoor hebben we een gratis 'FitGaaf!-probeer-kleurplaat' gemaakt! Daarbij hebben we 4 van onze gezonde stickers geselecteerd. En het jokertje. Schrijf je hieronder in voor onze updates en ontvang de kleurplaat in je mailbox. Als het bevalt, kun je daarna altijd nog aan de echte #fitgaafchallenge met de kalender en stickers beginnen.

 
 

 

Partners & erkenningen

Ervaringen van ouders

 

‘’Mijn kind vraagt uit zichzelf om water’’

‘’De kinderen maken nu vaker een bewuste keuze voor een gezonde hap’’

‘’Ze gaan vaak uit zichzelf thee drinken.Ook omdat dit meetelt voor water, maar ze vinden het ook gewoon lekker nu’’.

(Citaten deelnemende ouders aan FitGaaf!-project in Ommen-Hardenberg april-mei 2017, georganiseerd door Gewoon Gezond Ommen-Hardenberg)

 
 

Online ondersteuning en inspiratie bij de offline kalender

Tijdens de #fitgaafchallenge krijgen jullie extra online ondersteuning, tips en inspiratie! Via regelmatige reminder-mailtjes. De gezonde stickers worden daarin grappig en eenvoudig uitgelegd. Zo bijvoorbeeld...

Voorbeeldsticker: ONTBIJT

Een van de stickertjes bij de FitGaaf-kalender staat voor een goed begin van de dag: Ontbijt! Een goed ontbijt is belangrijk voor de energie die je nodig hebt om op te starten en de ochtend door te komen.

Na een lange nacht rusten brengt ontbijten je spijsvertering op gang en vult het je energie en vitaminen en mineralen weer aan. Symbool bij deze sticker staat een broodje, want veel mensen eten ’s ochtends vooral brood. Maar het kan ook iets anders zoals ontbijtgranen of havermoutpap zijn...Of fruit met yoghurt!
Ontbijten is ook belangrijk voor de verdeling van de energie gedurende de dag. Vaak als je ochtends het ontbijt overslaat, krijg je later op de dag, bijvoorbeeld in de voormiddag of ‘s avonds honger en ga je (te) veel eten. Het is juist goed om eten goed over de hele dag te verspreiden. Want je lichaam heeft ook op elk moment van de dag energie nodig. Om uit bed te stappen, maar ook om na te denken.
 
 

Waarom?

Er is veel aandacht voor het stimuleren van gezond gedrag en leefstijl van kinderen. En terecht, juist in de jonge levensfases wordt de basis gelegd voor een leven lang gezond! Door van jongs af aan structuur in gezond eten, drinken, slapen en bewegen aan te brengen, leer je gezond gedrag aan. En is het dus ook veel makkelijker om dat gedrag vast te houden naarmate je ouder wordt. Wij denken daar met een leuke kalender en stickers actief en speels aan bij te kunnen dragen!