Jeetje! We hebben de Preventie Challenge van de NV NOM gewonnen!

Vorige week mocht Tom onze fitgave aanpak en toekomstplannen voor een gezonde nieuwe generatie pitchen. En ondanks de ijzersterke concurrentie (van FiveSteps en DrHealthy.nl) heeft de jury ons als winnaar uitgeroepen!

Met de impuls en steun van de NV NOM kunnen we onze nieuwste plannen, voor nog meer bereik en positieve impact, steviger inzetten en testen. We willen onder andere gave video’s opnemen, gericht aan ouders/verzorgers. Met nog meer inspiratie, tips en handvatten om een gezonde leefstijl te faciliteren. Om zo ons FitGaaf!-programma nog completer te maken. Ook willen we, via onze FitGaaf!-app, nog sterker inzetten op activering. Op het aansluiten op gezond regionaal aanbod, zoals een sportvereniging. Zo willen we onze propositie richting gemeentes ook van nog meer waarde voorzien.

De droom is om op een steviger fundament ook veel meer maatschappelijke projecten (zoals het uitdelen van gratis fruit en groente en het nadrukkelijker betrekken van ervaringsdeskundigen) zelf te kunnen realiseren. Alles om gezond opgroeien en opvoeden eerlijker te maken. Met meer plezier en minder strijd.

We zijn heel blij dat een gerenommeerde investeringsmaatschappij als de NV NOM het belang van investeringen in gezonde leefstijl op deze manier erkent. Het is dan ook extra gaaf dat ze de andere finalisten ook een impuls en begeleiding hebben aangeboden!

Lees hier het artikel over de finale van de Preventie Challenge en alle finalisten: https://www.nom.nl/media/actueel/startup-rond-gezondheid-van-kinderen-wint-nom-preventie-challenge/

gezonde school
gezonde school

Ook (Fit-)gave, gezonde projecten of begeleiding organiseren? Vraag een proefpakket-op-maat aan!

Lijkt het jou leuk om de gezonde FitGaaf!-materialen in te zetten? Dat kan bij 1-op-1 begeleiding of voor kleine en grote groepen. En je kunt dat samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Hieronder kun je een gratis proefpakket aanvragen. Bellen of mailen over de mogelijkheden vinden we ook leuk! Dat kan naar info@fitgaaf.nl of 0591-547902.

Liever direct bestellen? Dat kan in onze fitgave webshop. 

Bij preventie: Gezonde School-projecten

Bij zorgverlening en ondersteuning rond gezond opgroeien en opvoeden

Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen in Utrecht Overvecht
In Utrecht Overvecht vormen de FitGaaf!-kalender en stickers de kern van een gemengde leefstijlinterventie voor kinderen. In dit lokale FitGaaf!-programma wordt samengewerkt door de JGZ, praktijkondersteuner GGZ, dietiste, kinderfysiotherapeut en het buurtteam Jeugd. Het doel: “van kinderen met een ongezond gewicht naar vitale kinderen die lekker in hun vel zitten”.

Voor de specifieke plek in het zorgdomein in Utrecht Overvecht, bekijk de verwijshulp van Gezonde Wijk Overvecht hier (pdf).

Kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut of coach
Bij 1-op-1 begeleiding door bijvoorbeeld kinderdiëtist, kinderfysio, leefstijl-of gezinscoach kan de FitGaaf!-kalender met stickers specifiek een waardevolle ondersteuning zijn wanneer je kinderen minder frequent kan zien in je praktijk. Omdat het betreffende kind bijvoorbeeld alleen een basisverzekering heeft en de financiële situatie van het gezin vraagt om het, over langere periode en in kortere contactmomenten, uitsmeren van de vergoede zorgverlening. Doordat de kinderen en ouders thuis stickers plakken voor elke gezonde actie, hou je zo via de kalender toch een vinger aan de pols.

Eerst wat beter kennismaken? Dat kan met Koen’s gratis online FitGaaf!-Challenge of de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update.

Spread the word. Share this post!