Volle stickerposters en lange springtouwen

Op basisschool de Klaver in Stedum (Groningen) hebben vele kinderen en ouders/verzorgers actief meegedaan aan Gezonde School-project FitGaaf!

Eerder in maart was Tom langs alle klassen (groep 1 t/m 8) geweest om de stickerposters uit te leggen en uit te delen. En natuurlijk mochten de eerste stickers al geplakt worden! Voor de al uitgevoerde gezonde acties van de dag ervoor en die ochtend.

De rest van de stickers mochten de afgelopen drie weken thuis worden geplakt. Samen met papa, mama (of opa, oma of grote broer of zus).

Door die stickers te plakken werd samen op een speelse manier ontdekt wat er al heel goed gaat en wat er misschien nog een beetje beter kan.

Afsluitende gastlessen

Afgelopen dinsdag was Tom weer in de klassen. Om speels te evalueren hoe het was gegaan. Vooral in groepen 1,2 & 3 en 5&6 werden trots vele bonte, volgeplakte stickerposters getoond! Inclusief mooie verhalen over de verschillende gezonde stickers, wat de kinderen ontdekt hadden en anders zijn gaan doen. Daarbij mooi ondersteund door de juffen en de ouders thuis, want ook de klassenposters en de stickerdelen voor ouders/verzorgers waren flink beplakt.

Als welverdiend cadeau voor de actieve deelname, kregen de klassen elk twee lange springtouwen. En die werden natuurlijk meteen uitgetest op het schoolplein!

Super gedaan allemaal!

Ook gaaf voor jullie school? Het is mogelijk om een FitGaaf!-project te financieren vanuit de subsidies Jong Leren Eten of het ondersteuningsaanbod Gezonde School.

Mail of bel ons gerust voor vrijblijvend overleg over mogelijkheden op jouw school en/of jouw regio: 0591-547902 / info@fitgaaf.nl

Of klik voor meer informatie op de groene knop hieronder:

gezonde school
gezonde school

Ook (Fit-)gave, gezonde projecten of begeleiding organiseren? Vraag een proefpakket-op-maat aan!

Lijkt het jou leuk om de gezonde FitGaaf!-materialen in te zetten? Dat kan bij 1-op-1 begeleiding of voor kleine en grote groepen. En je kunt dat samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Hieronder kun je een gratis proefpakket aanvragen. Bellen of mailen over de mogelijkheden vinden we ook leuk! Dat kan naar info@fitgaaf.nl of 0591-547902.

Liever direct bestellen? Dat kan in onze fitgave webshop. 

Bij preventie: Gezonde School-projecten

Bij zorgverlening en ondersteuning rond gezond opgroeien en opvoeden

Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen in Utrecht Overvecht
In Utrecht Overvecht vormen de FitGaaf!-kalender en stickers de kern van een gemengde leefstijlinterventie voor kinderen. In dit lokale FitGaaf!-programma wordt samengewerkt door de JGZ, praktijkondersteuner GGZ, dietiste, kinderfysiotherapeut en het buurtteam Jeugd. Het doel: “van kinderen met een ongezond gewicht naar vitale kinderen die lekker in hun vel zitten”.

Voor de specifieke plek in het zorgdomein in Utrecht Overvecht, bekijk de verwijshulp van Gezonde Wijk Overvecht hier (pdf).

Kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut of coach
Bij 1-op-1 begeleiding door bijvoorbeeld kinderdiëtist, kinderfysio, leefstijl-of gezinscoach kan de FitGaaf!-kalender met stickers specifiek een waardevolle ondersteuning zijn wanneer je kinderen minder frequent kan zien in je praktijk. Omdat het betreffende kind bijvoorbeeld alleen een basisverzekering heeft en de financiële situatie van het gezin vraagt om het, over langere periode en in kortere contactmomenten, uitsmeren van de vergoede zorgverlening. Doordat de kinderen en ouders thuis stickers plakken voor elke gezonde actie, hou je zo via de kalender toch een vinger aan de pols.

Eerst wat beter kennismaken? Dat kan met Koen’s gratis online FitGaaf!-Challenge of de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update.

Spread the word. Share this post!