Fitgave dingen doen met restjes…budget

Ok, een beetje flauw misschien… maar veel verschil zit er niet tussen restjes eten thuis en restjes budget van organisaties. Met restjes kun je gewoon nog hele gave, gezonde dingen doen. Zonde om niks mee te doen en zomaar weg te gooien toch? 🙂

Bijvoorbeeld. Je koopt op maandag lekkere ingrediënten in voor een smakelijke rode pasta. Nadat daar met het hele gezin van gesmikkeld is, hou je toch best veel over. De restjes in de prullenbak? Nee joh! Dek het af en doe het in de koelkast. Afhankelijk van hoeveel er over is, snijd je de volgende dag alleen nog wat extra groenten of maak je er een lekkere salade met tomaten en spinazie bij. Geen verspilling en een tweede dag iets lekkers en gezonds op tafel.

Bij budgetten gaat het vaak min of meer hetzelfde. En in het domein van gezonde leefstijl en zorg draait veel om budgetten. Het hele jaar wordt zorgvuldig ingekocht. Soms zo zorgvuldig dat er budget overblijft. Dat is natuurlijk niet erg, maar niet zelden is dat een reden om het volgende jaar minder budget beschikbaar te maken. Je kon immers toch met minder uit? Dat is jammer en kan je wat ons betreft ook zeker als verspilling zien. Het totale budget voor preventie en interventies rond gezond opgroeien en opvoeden is immers nog schaars (wat ons betreft in ieder geval nog lang niet ruim genoeg!)

Voor kleine organisaties zoals wij, zijn restjes budget bijzonder smakelijk. Wij hebben al veel mooie dingen gedaan met restjes budget. Maar ook anderen hebben dat met onze FitGaaf!-materialen kunnen doen. Dat varieert van Gezonde School-projecten tot inzet van onze kalender met gezonde stickers in een Gecombineerde Leefstijlinterventie.

Hieronder hebben we een paar gave praktijkvoorbeelden op rij gezet. Die zijn overigens lang niet allemaal uit restjes budget gefinancierd.  🙂

Ondersteun jij kinderen en ouders ook bij gezond opgroeien en opvoeden en heb je ook een restje over? In onze webshop kun je de verschillende versies van de FitGaaf!-kalender eenvoudig bestellen. Maar je mag ook vrijblijvend een proefpakket aanvragen. Op basis van je plannen stellen we een passend proefpakket voor je samen. Je mag ons natuurlijk ook bellen of mailen: 050-8500691 / info@fitgaaf.nl

Namens Team FitGaaf!, een gezonde groet!

Tom Steffens // Initiator FitGaaf! // tomsteffens@fitgaaf.nl

Bij zorgverlening en ondersteuning rond gezond opgroeien en opvoeden

Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen in Utrecht Overvecht
In Utrecht Overvecht vormen de FitGaaf!-kalender en stickers de kern van een gemengde leefstijlinterventie voor kinderen. In dit lokale FitGaaf!-programma wordt samengewerkt door de JGZ, praktijkondersteuner GGZ, dietiste, kinderfysiotherapeut en het buurtteam Jeugd. Het doel: "van kinderen met een ongezond gewicht naar vitale kinderen die lekker in hun vel zitten". 

Voor de specifieke plek in het zorgdomein in Utrecht Overvecht, bekijk de verwijshulp van Gezonde Wijk Overvecht hier (pdf)

Kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut of coach
Bij 1-op-1 begeleiding door bijvoorbeeld kinderdiëtist, kinderfysio, leefstijl-of gezinscoach kan de FitGaaf!-kalender met stickers specifiek een waardevolle ondersteuning zijn wanneer je kinderen minder frequent kan zien in je praktijk. Omdat het betreffende kind bijvoorbeeld alleen een basisverzekering heeft en de financiële situatie van het gezin vraagt om het, over langere periode en in kortere contactmomenten, uitsmeren van de vergoede zorgverlening. Doordat de kinderen en ouders thuis stickers plakken voor elke gezonde actie, hou je zo via de kalender toch een vinger aan de pols.

Vanuit GGD
GGD Hart voor Brabant gaf een eigen draai aan een FitGaaf!-Gezonde School-project. En in Den Haag kregen kinderen tijdens de WIJS-lessen (onderdeel van de Haagse Aanpak Gezond Gewicht) onze kalenders en stickers mee! 

Bij preventie: Gezonde School-projecten

Speels en positief werken aan preventie en bewustwording rond gezond eten, drinken en bewegen! Met minimale belasting van de leerkrachten. Zo organiseerden we in het begin van 2018 in Hoogeveen op drie basisscholen van Vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs Hoogeveen (PricoH) het FitGaaf!-project ‘Kids & Ouders’. Kijk hier terug hoe dat ging en lees een samenvatting van de belangrijkste bevindingen uit voor-en nametingen op zelfervaren fitheid, actieve deelname en evaluaties met deelnemende kinderen. Zo'n alles-uit-de-kast project organiseerden we in september 2018 ook op drie scholen in Groningen! Dat deden we in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen. Maar je mag er ook helemaal je eigen draai aan geven!

Ook (Fit-)gave, gezonde dingen doen in 2021? Vraag een proefpakket-op-maat aan!

Lijkt het jou leuk om de gezonde FitGaaf!-materialen in te zetten? Dat kan bij 1-op-1 begeleiding of voor kleine en grote groepen. En je kunt dat samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Speciaal in november en december kun je een gratis proefpakket-op-maat aanvragen. Bellen of mailen over de mogelijkheden vinden we ook leuk! Dat kan naar info@fitgaaf.nl of 050-8500691.

Liever direct bestellen? Dat kan in onze fitgave webshop. 

Liever eerst wat beter kennismaken? Dat kan met Koen's gratis online FitGaaf!-Challenge of de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update. 

Spread the word. Share this post!