Fruit- en kruidenwater maken

Een simpele, leuke en lekkere manier om genoeg water te drinken op een dag, is het maken van fruitwater.  Het ziet er aantrekkelijk uit en geeft water net even een twist. Zet bijvoorbeeld een mooie karaf met kraantje goed in het zicht en je zult zien dat je kinderen uit zichzelf voor het water gaan in plaats van frisdrank of een ander drankje met veel suiker. Helemaal wanneer je het fruitwater samen hebt gemaakt. Zelf heb ik twee favorieten. 

Mijn eerste favoriet is lekker fris. Met limoen, sinaasappel en munt.

Hoe je dat maakt? Supersimpel. Vul een karaf met water, snijd het fruit in schijfjes (je kunt zelf experimenteren met de hoeveelheden, maar een halve sinaasappel en halve limoen geven al flink wat smaak).  Gooi alles met de kruiden in het water! Eventueel kun je ook ijsblokjes toevoegen of de karaf even in de koelkast zetten. Dan wordt het lekker koel en trekken de smaken nog meer in het water.

Mocht je geen karaf hebben, kun je natuurlijk ook per glas een portie fruitwater maken.

Extra tip: je kunt ook eerst een laagje kokend water met kruiden (bijvoorbeeld munt) onderin doen.  Dan komen alle smaken nog sterker tot uiting in je water. !Let er wel goed op dat het glas van de karaf  (of het glas) dik genoeg of hittebestendig is. Anders kan het glas breken door het hete water! 

Mijn andere favoriet is water met blauwe bessen en steranijs. Natuurlijk zijn er ontelbare combinaties te maken, experimenteer er lekker op los!

Geniet er van.

Groet!

Tom / Initiator FitGaaf!

Dit soort 'fitgave' tips en meer!

Doe je nog niet mee aan onze gratis gezonde online cursus? Check de 21-dagen FitGaaf!-challenge!