Gorinchem Beweegt voegt suikerworkshop toe aan FitGaaf!-project

Het is steeds weer supergaaf om te zien dat er in steeds meer gemeentes in Nederland een ‘eigen gave draai’ en aanvullingen aan FitGaaf!-projecten worden gegeven. Met onze materialen en methode als kapstok, als aanjagende of ondersteunende methode bij eigen lokale gezonde projecten en preventieve interventies. Gemeente Gorinchem is daar een fantastisch voorbeeld van!

Op de basisscholen die meedoen aan het FitGaaf!-project krijgen hun groepen 5 een verdieping met workshop ‘Met minder suiker, mee energie’. Verzorgd door Gorinchem Gezond partners Monique (leefstijlcoach, www.moniquedenbreejen.nl) en Marijke (gewichtsconsulente, www.gewichtscoachmarijke.nl).

lokaal preventieakkoord
lokaal preventieakkoord

De afgelopen maanden hebben Monique en Marijke tien basisscholen bezocht, waar ze de groepen 5 op een interactieve manier hebben verteld over suiker. Voor thuis kregen de kinderen een ‘suikerquiz’ en ‘tips voor lekker en gezond eten op school’ mee om zo ook hun ouders/verzorgers er bij te betrekken. De kinderen (groep 5) en hun juffen en meesters vonden het erg leuk, zijn erg enthousiast!

Daarbij zijn de gebruikte producten gesponsord door lokale partijen: de PLUS supermarkt Elbert van den Doel en Landbouwbedrijf Straver (de suikerbieten).

Zo stimuleert de Gemeente Gorinchem met het FitGaaf!-project en de aansluitende workshops ‘Met minder suiker, meer energie’ kinderen om gezondere keuzes te maken.

Mochten andere scholen/partijen geïnteresseerd zijn in de suikerworkshop, kunnen Monique en Marijke benaderd worden: Monique info@moniquedenbreejen.nl en/of Marijke info@gewichtscoachmarijke.nl.

Wij worden heel bij van deze verschillende lokale aanvullingen op FitGaaf! Door gezonde professionals als Monique en Marijke, maar ook door buurtsportcoaches, diëtisten en andere professionals. Met hun eigen creativiteit, enthousiasme en kennis van de regio en haar inwoners!

Meer info over de FitGaaf!-methode en mogelijkheden binnen gemeentes, bijvoorbeeld onder lokale uitvoer van GALA vind je hieronder:

Ook (Fit-)gave, gezonde projecten of begeleiding organiseren? Vraag een proefpakket-op-maat aan!

Lijkt het jou leuk om de gezonde FitGaaf!-materialen in te zetten? Dat kan bij 1-op-1 begeleiding of voor kleine en grote groepen. En je kunt dat samen met ons doen, maar je mag er ook een eigen draai aangeven! Hieronder kun je een gratis proefpakket aanvragen. Bellen of mailen over de mogelijkheden vinden we ook leuk! Dat kan naar info@fitgaaf.nl of 0591-547902.

Liever direct bestellen? Dat kan in onze fitgave webshop. 

Bij preventie: Gezonde School-projecten

Bij zorgverlening en ondersteuning rond gezond opgroeien en opvoeden

Gecombineerde Leefstijl Interventie voor kinderen in Utrecht Overvecht
In Utrecht Overvecht vormen de FitGaaf!-kalender en stickers de kern van een gemengde leefstijlinterventie voor kinderen. In dit lokale FitGaaf!-programma wordt samengewerkt door de JGZ, praktijkondersteuner GGZ, dietiste, kinderfysiotherapeut en het buurtteam Jeugd. Het doel: “van kinderen met een ongezond gewicht naar vitale kinderen die lekker in hun vel zitten”.

Voor de specifieke plek in het zorgdomein in Utrecht Overvecht, bekijk de verwijshulp van Gezonde Wijk Overvecht hier (pdf).

Kinderdiëtist, kinderfysiotherapeut of coach
Bij 1-op-1 begeleiding door bijvoorbeeld kinderdiëtist, kinderfysio, leefstijl-of gezinscoach kan de FitGaaf!-kalender met stickers specifiek een waardevolle ondersteuning zijn wanneer je kinderen minder frequent kan zien in je praktijk. Omdat het betreffende kind bijvoorbeeld alleen een basisverzekering heeft en de financiële situatie van het gezin vraagt om het, over langere periode en in kortere contactmomenten, uitsmeren van de vergoede zorgverlening. Doordat de kinderen en ouders thuis stickers plakken voor elke gezonde actie, hou je zo via de kalender toch een vinger aan de pols.

Eerst wat beter kennismaken? Dat kan met Koen’s gratis online FitGaaf!-Challenge of de gratis FitGaaf!-probeer-kleurplaat! Als bonus blijf je op de hoogte van onze avonturen en ontwikkelen, via af en toe een update.

Spread the word. Share this post!