Snel zelf Abrikozen-Jam maken! 🙂

Jam is een populair broodbeleg. Maar vaak niet echt gezond. Dit komt vooral door de hoeveelheid toegevoegde suikers en conserveermiddelen. Zelf kun je snel een gezondere variant maken! Met water en gedroogde abrikozen. Deze tip kreeg Tom van ‘oma’ Lia 🙂

Dit heb je nodig!

Benodigdheden (voor ongeveer 8 x een broodje smeren):

  • 100 ml water
  • handjevol gedroogde abrikozen
  • maatbeker
  • staafmixer

En zo maak je het!
Doe 100 ml water in een maatbeker. Doe een handjevol gedroogde abrikozen in de maatbeker. Zet de staafmixer in de maatbeker. Mixen maar!

Vind je de jam nog een beetje te dik? Doe er nog een beetje extra water bij en mix opnieuw. Juist te dun? Doe er een of twee gedroogde abrikozen bij in en mix opnieuw!

Op je broodje smeren en eet smakelijk!

Door: Tom Steffens // Sport & Gezondheid // Initiator FitGaaf! // tomsteffens@fitgaaf.nl

Bij FitGaaf! helpen we graag om dagelijks gezond eten, drinken en bewegen een beetje leuker te maken. Voor kinderen. En voor ouders, verzorgers, opa’s of oma’s. Want als iets leuker is, gaat het vaak makkelijker. Bijna vanzelf! Gezond opgroeien, met minder strijd, meer plezier en resultaat. Doordat kinderen uit zichzelf dagelijks vaker gezonde keuzes maken. Door die keuzes leuk te maken en te belonen!