Dagelijks 6 tot 7 glazen water drinken!

Deze water-sticker mag je plakken wanneer je, goed verdeeld over de dag, bij elkaar opgeteld 6 tot 7 glazen* water hebt gedronken. Thee telt ook mee, maar frisdranken of andere dranken met veel suiker zoals yoghurtdrink niet. Het is beter om die te laten staan. Melk is prima, maar vervangt een glas water niet.. Probeer dus alsnog 6 tot 7 glazen water* te drinken.
*we gaan hierbij uit van grote glazen van +/- 250 ml. Zie verder: https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/vocht.aspx

Het stickertje ‘Water’ is ook heel belangrijk bij de FitGaaf!-kalender. Je lichaam bestaat namelijk voor ongeveer 55% uit water. Water is dan ook een hele belangrijke bouwstof voor je hele lichaam. Het dient als bouwstof voor alle weefsels. Weefsels zijn opgebouwd uit cellen, deze bevatten voor ongeveer 30% vocht. Buiten deze cellen bevindt zich ook vocht.
Water dient daarnaast als één van de grondstoffen voor de vorming van de spijsverteringssappen die nodig zijn voor het absorbeerbaar maken van voedsel. Het helpt daarnaast bij het regelen van onze lichaamstemperatuur, zoals zweet bij een grote warmteproductie. Water dient ook als transportmiddel van voedingstoffen, afvalstoffen, elektrolyten en plasma, eiwitten in het bloed en de lymfe. Het bloed vervoert de verschillende soorten voedingstoffen vanuit de dunnen darm en zuurstof uit de longen.

Video! Tips om elke dag voldoende water te drinken

In dit filmpje geeft onze Koen een aantal tips om voldoende water op een dag te drinken! En hij heeft een challenge voor je in petto! Doe je mee?

Zin in nog meer 'fitgave' informatie, inspiratie en tips?