Portfolio interventie gezond gewicht en leefstijl

De FitGaaf!-kalender en stickers als ondersteuning en verlengstuk naar thuis bij bestaande zorgverlening

Kinderdietiste 'Eten Met Plezier'

Kinderdiëtiste Cora Derksen van Eten Met Plezier ziet de FitGaaf!-kalender en stickers vooral als een waardevolle ondersteuning, wanneer ze kinderen minder frequent ziet in haar praktijk. Omdat het betreffende kind bijvoorbeeld alleen een basisverzekering heeft en de financiële situatie van het gezin vraagt om het, over langere periode en in kortere contactmomenten, uitsmeren van de vergoede zorgverlening. Doordat de kinderen en ouders thuis stickers plakken voor elke gezonde actie, hou je zo via de kalender toch een vinger aan de pols.

 

Naar vitale kinderen in Utrecht Overvecht

In Utrecht Overvecht vormen de FitGaaf!-kalender en stickers de kern van een gemengde leefstijlinterventie voor kinderen. In dit lokale FitGaaf!-programma wordt samengewerkt door de JGZ, praktijkondersteuner GGZ, dietiste, kinderfysiotherapeut en het buurtteam Jeugd. Het doel: "van kinderen met een ongezond gewicht naar vitale kinderen die lekker in hun vel zitten". 

Voor de specifieke plek in het zorgdomein in Utrecht Overvecht, bekijk de verwijshulp van Gezonde Wijk Overvecht hier (pdf)

Mirjam Veltman / Praktijk voor leefstijl

"Fitgaaf! is een ontzettend leuk interactief programma tussen ouders en kinderen om meer inzicht te geven in gezonde leefstijl binnen het gezin. Als voedings-en gedragsdeskundige vind ik het een gave methode om samenwerking tussen ouder en kind te stimuleren. Wat zo leuk is dat kinderen heel competitief ingesteld zijn en door de fitgaafkalender de ouders weer stimuleren tot gezond voorbeeldgedrag"

http://www.praktijkvoorleefstijl.nl/

Ook met de FitGaaf!-kalenders en stickers werken?

Bekijk de verschillende versies en mogelijkheden via de speciale pagina voor zorgverleners gezond gewicht bij kinderen!

Eerst proberen? Dat kan met de gratis-FitGaaf!-probeer-kleurplaat!

Vraag 'm hieronder aan. Blijf je ook nog eens op de hoogte van 'fitgave' ontwikkelingen 🙂