Voor een goed begin van de dag: Ontbijt!

Een van de stickertjes bij de FitGaaf-kalender staat voor een goed begin van de dag: Ontbijt! Een goed ontbijt is belangrijk voor de energie die je nodig hebt om op te starten en de ochtend door te komen

Na een lange nacht rusten brengt ontbijten je spijsvertering op gang en vult het je energie en vitaminen en mineralen weer aan. Symbool bij deze sticker staat een broodje, want veel mensen eten ’s ochtends vooral brood. Maar het kan ook iets anders zoals ontbijtgranen of havermoutpap zijn...Of fruit met yoghurt!
Ontbijten is ook belangrijk voor de verdeling van de energie gedurende de dag. Vaak als je ochtends het ontbijt overslaat, krijg je later op de dag, bijvoorbeeld in de voormiddag of ‘s avonds honger en ga je (te) veel eten. Het is juist goed om eten goed over de hele dag te verspreiden. Want je lichaam heeft ook op elk moment van de dag energie nodig. Om uit bed te stappen, maar ook om na te denken.
Een goed ontbijt is een evenwichtig en volwaardige samengestelde maaltijd die 20 tot 25% van de energiebehoefte levert. Meer tips en adviezen over ontbijt kun je bijvoorbeeld vinden via de website van het Voedingscentrum: http://www.voedingscentrum.nl.

Video! Hoe zorg je voor een beter ontbijtmoment?

Ontbijt is dus een enorm belangrijke maaltijd. Hoe zorg je ‘s ochtends voor een beter ontbijtmoment? Koen geeft een aantal tips!

Wil je vaker leerzame, grappige tips over gezond eten, drinken of bewegen ontvangen?

Dat kan! Met onze gratis 21-daagse e-cursus. Maar je kan ook met ons kennismaken via de FitGaaf!-probeer-kleurplaat. Maak hieronder je keuze en als bonus blijf je op de hoogte van onze verhalen en tips, via af en toe een fitgave update.