100% perfect gezond hoeft niet...af en toe smokkelen mag!

Om gezond te leven hoef je echt niet altijd alles perfect te doen. Er mag heus af en toe iets ongezonds gegeten of gedronken worden. Het joker-stickertje (uitgebeeld door een ijsje) kan bijvoorbeeld worden geplakt voor een paar snoepjes, een koek of een keer een patatje. Het is belangrijk om daarbij samen afspraken te maken over portie en grootte. Een hele zak chips is bijvoorbeeld wel heel veel voor slechts 1 joker-stickertje. En! Je hoeft natuurlijk niet per se elke dag een joker-stickertje te scoren!

Het is best moeilijk om ineens gezonde dingen aan te leren. Je zult merken dat er momenten komen die even wat moeilijk zijn. Omdat er leuke, lekkere dingen zijn die je verleiden om je goede voornemens niet door te zetten. Dat kunnen zijn: een gezellig feestje van een vriendje of vriendinnetje waar lekkere hapjes of drankjes zijn. Van te voren nadenken over deze moeilijk-momentjes helpt je deze momenten sneller te herkennen en beter met ze om te gaan.
Je mag in principe dagelijks een joker-sticker plakken. En dat is meteen een mooi meetpunt voor de ontwikkeling van een gezondere leefstijl. Wanneer je steeds gemotiveerder wordt om gezond te leven, zal dat blijken in het steeds minder vaak plakken van het joker-stickertje.

Wil je vaker leerzame, grappige tips over gezond eten, drinken of bewegen ontvangen?

Dat kan! Met onze gratis 21-daagse e-cursus. Maar je kan ook met ons kennismaken via de FitGaaf!-probeer-kleurplaat. Maak hieronder je keuze en als bonus blijf je op de hoogte van onze verhalen en tips, via af en toe een fitgave update.