social impact

Zoektocht! Naar verhalen over Fitgaaf! Om ook lange termijn impact te bepalen.

Ben of ken jij iemand die in de afgelopen 6 jaar met de FitGaaf!-kalender met gezonde stickers heeft gewerkt? En daar nu nog steeds voordelen van ervaart?

Hoi, Tom hier, de oprichter van FitGaaf!

FitGaaf! bestaat inmiddels al meer dan 6 jaar. En inmiddels hebben we met onze FitGaaf!-methode en materialen, de kalenders en stickers al ruim 10.000 kinderen bereikt.

Dat vond ik een mooie aanleiding om de belangrijkste resultaten en het effect van FitGaaf! op een rijtje te zetten: welke impact hebben we gemaakt in deze eerste fase van FitGaaf!?

Ik ben daarvoor bezig met een impactrapport.

Qua cijfers hebben we in de afgelopen jaren al veel mooie resultaten verzameld over actieve deelname, effect op zelfervaren fitheid en waardering door kind, ouder en leerkracht. En daar komen gave resultaten uit naar voren!

Maar ik zou heel graag meer menselijke verhalen aan deze cijfers toevoegen.

Van kinderen, ouders, leerkrachten of professionals die in de afgelopen 6 jaar al met onze FitGaaf!-kalender en stickers aan de slag zijn geweest.

Om te horen of zij er nu, een paar jaar later nog, steeds baat bij hebben. Omdat ze gezonde gewoontes in eten, drinken, bewegen en slapen nog steeds hebben vastgehouden bijvoorbeeld.

Dat is best een uitdagende zoektocht! In 6 jaar maak je natuurlijk veel mee en 4 of 12 weken met een Fitgaaf!-kalender met stickers werken is daar dan maar een klein en kort onderdeel van.

Maar ik ga het toch proberen! Met de kracht van internet. En hopelijk met jouw hulp!

Ben of ken jij iemand die zich nog goed herinnerd met de FitGaaf!-stickers aan de slag te zijn geweest? En daarover wil vertellen?

Neem hieronder contact met ons op! Of stuur een mailtje naar info@fitgaaf.nl!

We kunnen dan ook samen nadenken over een passende beloning voor je verhaal! 🙂

Kern FitGaaf!-methode = stickers als beloning voor gezond gedrag

Bij FitGaaf! geloven we in structuur, inzicht en plezier bij gezond leven.

Daarom hebben we een kalender met stickers ontworpen! Voor kinderen.

Met stickers voor dagelijks gezond eten, drinken, bewegen en slapen. 

Zo kun je het maken van gezonde keuzes door kinderen registreren en belonen!

Ouders, verzorgers, opa's of oma's kunnen zelf actief meedoen!

Partners & Erkenningen

FitGaaf! is te vinden in de interventiedatabase van het RIVM en erkend door de volgende instanties. Een uitgebreide theoretische onderbouwing van de FitGaaf!-methode en resultaten uit pilots vindt je hier!

Hoe werkt het?

In de basis kun je de FitGaaf!-kalender en stickers inzetten zoals hieronder stap-voor-stap is uitgelegd. Maar je kunt er ook je eigen draai aan geven!

Op school of tijdens contactmomenten met een zorgprofessional worden de FitGaaf!-kalender en stickers uitgedeeld en uitgelegd. Op de kalender staat een korte uitleg. In onze handboeken vind je meer info, tips en onderbouwing.
Het kind neemt de kalender en stickers mee naar huis. Daar plakt hij of zij een sticker voor elke gezonde actie die dagelijks is voltooid. Het is natuurlijk extra leuk en leerzaam als een van de ouders daar actief bij helpt!
Tijdens de afsluiting wordt samen met de kinderen geëvalueerd. Dat kan in de klas, in de aula, de gymzaal, op het schoolplein of in de praktijk van een zorgprofessional. Hoe hebben de kinderen het project ervaren? Zijn ze gezonder gaan eten, drinken en bewegen? Deden ze het samen met hun vader, moeder? Of met de grote broer of zus? Welke stickers vonden ze moeilijk om elke dag te plakken? En hebben ze vaak het jokertje moeten plakken? Op welke momenten vooral?

In de praktijk: Gezinscoach

Onderbouwing

Speerpunten zijn 'spelenderwijs' en 'eenvoud'. Tegelijk zorgt onderbouwing uit o.a. psychologie ervoor dat FitGaaf! op verantwoorde wijze bijdraagt aan gezond leven en gedrag van kinderen. 

In de kern wordt, via het plakken van stickers voor elke gezonde actie, gewenst gedrag positief bekrachtigd en ouderbetrokkenheid positief gestimuleerd. Via samenwerking met o.a. de Hanze Hogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen wordt deze onderbouwing continu bewaakt en waar nodig aangescherpt.

De gezonde stickers zijn daarnaast allen gebaseerd op algemeen geldende normen in Nederland, zoals de fitnorm en beweegnorm van het Kenniscentrum Sport en voedingsrichtlijnen van het Voedingscentrum.

Uitgebreide theoretische onderbouwing van de FitGaaf!-methode en resultaten uit pilots vindt je hier!

 

 

Beter kennismaken met de FitGaaf!-methode?

Dat kan! Met onze gratis 21-dagen online cursus (de FitGaaf!-challenge!) of de gratis Gezonde-Week-kleurplaat. Kies hieronder.
Als bonus blijf je op de hoogte van onze verhalen en ontwikkelingen, via af en toe een fitgave update.

  • Eet ik genoeg fruit of groente? Beweeg ik genoeg? Drink ik genoeg water?
  • Dat kun je een weekje onderzoeken met deze kleurplaat!
  • Vooral leuk voor kinderen van 4-8 jaar
  • Hoe je er thuis voor zorgt dat gezonde keuzes maken, steeds vaker als vanzelf gaat. Door die keuzes leuk te maken en te belonen!
  • Om de dag een e-mail met tips, filmpjes, recepten en inspiratie.
  • Over gezond eten, drinken, bewegen en slapen. En over positief belonen en structuur bij gezond opgroeien
  • Vooral leuk voor kinderen van 8-12 jaar

Bel ons vooral bij vragen: 050-8500691

Mailen mag natuurlijk ook: info@fitgaaf.nl

Volgen op social media kan ook!