P...P...Pompoensoep

Noem een soep met 3 P’s… Juist! Pompoen-Paprika-Pastinaak-Soep! Een heerlijk gezond soepje met een van de meest bekende vergeten groentes (ha!): De Pastinaak… 😉

Dit zit er allemaal in dit herfstige, vegetarische soepje (ongeveer 4 porties):

  • 1 teentje knoflook
  • 1 tablet groente-bouillon
  • 1 hele pompoen
  • 1 zoete ui
  • 1 rode paprika
  • 1 pastinaak
  • Kwart tot een half blikje kokosmelk

En zo maak je het:

  • Schil van de pompoen snijden. Dat gaat trouwens een stuk makkelijker wanneer je de pompoen eerst even 5 minuutjes in een voorverwarmde oven op 150 graden doet!
  • Knoflook en ui snijden. Hoeft niet heel klein.
  • Pastinaak schillen. Met een mesje of fijnschiller.
  • Paprika in stukjes snijden. Hoeft niet heel klein. Echt niet…
  • Pompoen in stukjes snijden. Nee, hoeft echt niet heel klein, het wordt straks toch allemaal gepureerd 🙂
  • Een beetje boter of olijfolie verwarmen in een lege soeppan
  • Knoflook en ui in de soeppan ‘fruiten’. Oftewel: een beetje aanbakken en doorroeren.
  • Halve liter water aan de kook brengen. In een waterkoker of aparte pan.
  • Kokend water in de pan. Ongeveer tegelijk het bouillonblokje erbij.
  • Pompoenstukken in de pan.
  • Paprika en pastinaak in de pan.
  • Ongeveer 10-15 minuten rustig laten doorkoken.
  • Wanneer je met een vork een stukje pastinaak goed kunt prikken, zit je goed!
  • Pureren maar!
  • Schenk kokosmelk bij. Steeds even proeven of het naar jouw smaak is.
  • Wat betreft jouw smaak: je kunt er zelf kruiden bij bedenken. Of een beetje tabasco toevoegen! Pittuhug!

Serveren in een soepkom, even af laten koelen en smullen maar!

Dit soort 'fitgave' tips en meer!

Bijvoorbeeld in onze gratis gezonde online cursus: