P...P...Pompoensoep

Noem een soep met 3 P’s… Juist! Pompoen-Paprika-Pastinaak-Soep! Een heerlijk gezond soepje met een van de meest bekende vergeten groentes (ha!): De Pastinaak… 😉

Dit zit er allemaal in dit herfstige, vegetarische soepje (ongeveer 4 porties):

  • 1 teentje knoflook
  • 1 tablet groente-bouillon
  • 1 hele pompoen
  • 1 zoete ui
  • 1 rode paprika
  • 1 pastinaak
  • Kwart tot een half blikje kokosmelk

En zo maak je het:

  • Schil van de pompoen snijden. Dat gaat trouwens een stuk makkelijker wanneer je de pompoen eerst even 5 minuutjes in een voorverwarmde oven op 150 graden doet!
  • Knoflook en ui snijden. Hoeft niet heel klein.
  • Pastinaak schillen. Met een mesje of fijnschiller.
  • Paprika in stukjes snijden. Hoeft niet heel klein. Echt niet…
  • Pompoen in stukjes snijden. Nee, hoeft echt niet heel klein, het wordt straks toch allemaal gepureerd 🙂
  • Een beetje boter of olijfolie verwarmen in een lege soeppan
  • Knoflook en ui in de soeppan ‘fruiten’. Oftewel: een beetje aanbakken en doorroeren.
  • Halve liter water aan de kook brengen. In een waterkoker of aparte pan.
  • Kokend water in de pan. Ongeveer tegelijk het bouillonblokje erbij.
  • Pompoenstukken in de pan.
  • Paprika en pastinaak in de pan.
  • Ongeveer 10-15 minuten rustig laten doorkoken.
  • Wanneer je met een vork een stukje pastinaak goed kunt prikken, zit je goed!
  • Pureren maar!
  • Schenk kokosmelk bij. Steeds even proeven of het naar jouw smaak is.
  • Wat betreft jouw smaak: je kunt er zelf kruiden bij bedenken. Of een beetje tabasco toevoegen! Pittuhug!

Serveren in een soepkom, even af laten koelen en smullen maar!