P...P...Pompoensoep
Noem een soep met 3 P’s… Juist! Pompoen-Paprika-Pastinaak-Soep! Een heerlijk gezond soepje met een van de meest bekende vergeten groentes (ha!): De Pastinaak… 😉


Dit zit er allemaal in dit herfstige, vegetarische soepje (ongeveer 4 porties):
- 1 teentje knoflook
 - 1 tablet groente-bouillon
 - 1 hele pompoen
 - 1 zoete ui
 - 1 rode paprika
 - 1 pastinaak
 - Kwart tot een half blikje kokosmelk
 
En zo maak je het:
- Schil van de pompoen snijden. Dat gaat trouwens een stuk makkelijker wanneer je de pompoen eerst even 5 minuutjes in een voorverwarmde oven op 150 graden doet!
 - Knoflook en ui snijden. Hoeft niet heel klein.
 - Pastinaak schillen. Met een mesje of fijnschiller.
 - Paprika in stukjes snijden. Hoeft niet heel klein. Echt niet…
 - Pompoen in stukjes snijden. Nee, hoeft echt niet heel klein, het wordt straks toch allemaal gepureerd 🙂
 - Een beetje boter of olijfolie verwarmen in een lege soeppan
 - Knoflook en ui in de soeppan ‘fruiten’. Oftewel: een beetje aanbakken en doorroeren.
 - Halve liter water aan de kook brengen. In een waterkoker of aparte pan.
 - Kokend water in de pan. Ongeveer tegelijk het bouillonblokje erbij.
 - Pompoenstukken in de pan.
 - Paprika en pastinaak in de pan.
 - Ongeveer 10-15 minuten rustig laten doorkoken.
 - Wanneer je met een vork een stukje pastinaak goed kunt prikken, zit je goed!
 - Pureren maar!
 - Schenk kokosmelk bij. Steeds even proeven of het naar jouw smaak is.
 - Wat betreft jouw smaak: je kunt er zelf kruiden bij bedenken. Of een beetje tabasco toevoegen! Pittuhug!
 
Serveren in een soepkom, even af laten koelen en smullen maar!

