De FitCheck!-sticker

De Fit-check-sticker plak je aan het einde van de week. Plan samen een momentje om de kalender van de afgelopen week kort te bekijken. Wat ging goed, wat kan beter?

Naast het plakken van de stickers voor elke gezonde actie, is het leuk en belangrijk dat je elke week afsluit met een evaluatie, de wekelijkse fit-check. Neem rustig de tijd om een aantal vragen met je papa of mama of grote broer of zus door te nemen: Heb je alle stickertjes geplakt? Welke niet? Waarom die juist op die dag niet? Hoe voel je je nu? Beter dan vorige week? Na het evalueren van de week mag de โ€˜Fit-checkโ€™ sticker op de kalender worden geplakt!
Eventueel kunnen je samen met je vader of moeder bij deze fit-checksticker ook een week-beloning afspreken. Bijvoorbeeld een leuke boswandeling samen of leuk dagje naar de dierentuin, wanneer er een week goed is meegedaan aan FitGaaf! Op de FitGaaf!-kalender is een schema opgenomen voor dit wekelijkse check-momentje. Hier kun je vooraf ook de samen afgesproken beloningen opschrijven ๐Ÿ™‚
Juist de combinatie van de FitGaaf!-stickers met de Fit-check aan het einde van de week, vormt een manier van positieve bekrachtiging die niet te uitbundig is, maar het kind wel leert wat gezond en minder gezond gedrag is. Zo is er een verkleinde kans op overrechtvaardiging en een grotere kans dat het kind (intrinsiek) gemotiveerd blijft.

Wil je vaker leerzame, grappige tips over gezond eten, drinken of bewegen ontvangen?

Dat kan! Met onze gratis 21-daagse e-cursus. Maar je kan ook met ons kennismaken via de FitGaaf!-probeer-kleurplaat. Maak hieronder je keuze en als bonus blijf je op de hoogte van onze verhalen en tips, via af en toe een fitgave update.